Πέμπτη 8 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για την κερδοφορία του κεφαλαίου

Παπαγεωργίου Βασίλης

Συνάντηση Υπουργών Παιδείας χωρών της ΕΕ και Ασίας (ASEM), με θέμα την ανώτατη εκπαίδευση, έλαβε χώρα στο Βερολίνο στις 5 και 6 Μάη και τη χώρα μας εκπροσώπησε ο υφυπουργός Σπ. Ταλιαδούρος. Από τα συμπεράσματα της συνάντησης (έτσι όπως τα κωδικοποίησε το ελληνικό υπουργείο Παιδείας) διαβάζουμε:

«Η διασφάλιση της ποιότητας και ανταγωνιστικότητας στην ανώτατη εκπαίδευση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ασία και την Ευρώπη», «λόγω των ραγδαίων κοινωνικών και οικονομικών αλλαγών (...) προκύπτει ανάγκη τα εκπαιδευτικά συστήματα να παρέχουν (...) δεξιότητες σχετικές με την αγορά εργασίας». Μ' άλλα λόγια, αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πώς τα συστήματα ανώτατης εκπαίδευσης θα δουλέψουν καλύτερα για την κερδοφορία του κεφαλαίου, πώς θα συνεργαστούν οι χώρες της Ασίας με την ΕΕ ακριβώς γι' αυτόν το σκοπό.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ελληνας υφυπουργός εκθείασε τα ευρωπαϊκά προγράμματα που εκπορεύονται στην ανώτατη εκπαίδευση και διαφήμισε στους εταίρους του τις αναδιαρθρώσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση στη χώρα μας, λέγοντας ότι έχουμε και ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών στην ανώτατη εκπαίδευση κι έχουμε και το Διεθνές Πανεπιστήμιο... ώστε να ψαρέψει φοιτητές - πελάτες από την Ασία! Ε, ρε, μπίζνες!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ