Πέμπτη 8 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τότε «ποιούσαν την νήσσαν»...

Γρηγοριάδης Κώστας

Με περισσή υποκρισία βλέπουμε τις τελευταίες μέρες διάφορες οικολογικές οργανώσεις, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα, αλλά και τον ίδιο τον Επίτροπο της ΕΕ για το Περιβάλλον, Στ. Δήμα, να εκφράζουν την έκπληξή τους για τις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, με τις οποίες υιοθέτησε τη θέση της ΕΕ περί «πράσινης» πυρηνικής ενέργειας.

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί «έπεσαν από τα σύννεφα», για ένα θέμα που είναι γνωστό εδώ και ένα χρόνο. Μήπως επειδή έτσι προσβάλλεται το δήθεν φιλοπεριβαλλοντικό πρόσωπο της ΕΕ ή μήπως επειδή έτσι αποκαλύπτεται και η δική τους συμφωνία με τις αντιπεριβαλλοντικές αυτές θέσεις που επιβάλλουν τα μονοπώλια δήθεν για να σώσουν τον κόσμο από τις κλιματικές αλλαγές; Αλλά μήπως πίσω απ' αυτό τον καυγά είναι οι ανταγωνισμοί μονοπωλίων, που παράγουν διαφορετικές μορφές ενέργειας, επομένως καθένας τους είναι με τα διαφορετικά αυτά συμφέροντα;

Πάντως πέρσι, όταν το Τμήμα Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος του ΚΚΕ κατήγγειλε τους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς με την ακόλουθη ανακοίνωση, αυτοί έκαναν την... πάπια!

«Οι αρχηγοί των κρατών - μελών της ΕΕ αποφάσισαν πριν λίγες μέρες στις Βρυξέλλες - επισημαινόταν στην ανακοίνωση του ΚΚΕ - να συνεχίσουν και να εντείνουν μια αδιέξοδη, όπως και στην πράξη αποδείχτηκε, πολιτική για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, η οποία όμως μεγαλώνει τα υπερκέρδη των πολυεθνικών, αφού:

  • Αναβαθμίζουν περαιτέρω τον "κεντρικό ρόλο της εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής αερίων θερμοκηπίου", με γνώμονα την αγορά και το ελάχιστο κόστος, αλλά και με "κατάλληλα μηνύματα προς τους επενδυτές".
  • Αφήνουν τα προσχήματα και προτάσσουν ως βασικούς ενεργειακούς στόχους την "αύξηση της ασφάλειας του εφοδιασμού" και "την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών οικονομιών".
  • Ενισχύουν τη δήθεν "ανεξαρτησία των εθνικών Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας", δηλαδή μεγαλώνουν το φύλλο συκής του μεγάλου κεφαλαίου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ