Πέμπτη 8 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Δικομματική κόντρα ... για το 1965

Αφορμή για νέο δικομματικό καυγά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έδωσαν οι προχτεσινές δηλώσεις του Α. Μητσοτάκη σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στη δικτατορία του 1967.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος σε συμπόσιο που διοργανώνει επέρριψε προχτές ευθύνες και στους Γ. και Ανδρ. Παπανδρέου. Χτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου τού επιτέθηκε, λέγοντας κατά κάποιον τρόπο δε δικαιούται να ομιλεί. Ανταπαντώντας ο Κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του χτες το απόγευμα είπε ότι διοργανώνει ένα επιστημονικό συμπόσιο γι' αυτό το θέμα, ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο, ότι προσκλήθηκε ακόμη κι ο Ν. Παπανδρέου, ο αδελφός του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει τις απόψεις του για εκείνη την περίοδο, αλλά δεν παρέστη στο συμπόσιο του Μητσοτάκη. Συμπλήρωσε ότι η αλήθεια θα διερευνηθεί κι ότι το διάλογο το φοβούνται μόνο όσοι αισθάνονται ότι έχουν άδικο.

Ο Ευάγ. Βενιζέλος, ο οποίος μίλησε χτες στο συμπόσιο είπε κατ' αρχάς ότι η κρίση του '65 ήταν οξύτατη πολιτική κρίση, εξ ου και θα γίνεται επί μακρόν σχετική συζήτηση. Συνέχισε με νόημα ότι θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να ακούγαμε και τις απαντήσεις των Γ. και Ανδρ. Παπανδρέου σ' όσα είπε προχτές ο Μητσοτάκης. Παρακάτω πέταξε μια σπόντα ότι ο τότε βασιλέας δε θα μπορούσε από μόνος του να διορίσει πρωθυπουργό και κυβέρνηση αν δεν υπήρχαν πρόθυμοι να διοριστούν στις θέσεις αυτές, εννοώντας προφανώς τη λεγόμενη κυβέρνηση αποστατών, όσων δηλαδή αποχώρησαν από την Ενωση Κέντρου το 1965.

Τέλος, επανέλαβε θέσεις που είχε πει και παλαιότερα, όταν συγκρουόταν με τον Γ. Παπανδρέου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ότι η κοινωνία δε δέχεται πλέον μηχανισμούς, ίντριγκες και στερεότυπα, ενώ πρόσθεσε κι ότι ο μεγάλος συνασπισμός κομμάτων δεν είναι λύση, καθότι ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν αρνήθηκε το σχηματισμό κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με άλλο κόμμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ