Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Δικό τους «σήμα κατατεθέν» η βαρβαρότητα

Του Κώστα Μητρόπουλου από τα ΝΕΑ
Του Κώστα Μητρόπουλου από τα ΝΕΑ
Μια γραμμή τα συνδέει όλα: Και τους κυανόκρανους που βιάζουν παιδιά στις χώρες που πάνε να «βοηθήσουν». Και τη νέα προσφορά της κυβέρνησης για τζάμπα εργάτες που θα τους παίρνει κατευθείαν από τα σχολικά θρανία. Και το ενδιαφέρον της «δημοκρατικής παράταξης» που σπεύδει να στηρίξει την κυβέρνηση για την εφαρμογή του νέου νόμου - πλαισίου.

Οι κυανόκρανοι δεν πάνε να δώσουν καμιά βοήθεια. Να εδραιώσουν πάνε την καπιταλιστική κυριαρχία.

Ο ΟΑΕΔ δεν πασχίζει να αντιμετωπίσει την ανεργία. Να βοηθήσει θέλει τους κεφαλαιοκράτες για ακόμα υψηλότερα κέρδη.

Η κυβέρνηση δεν προωθεί καμία αναβάθμιση σπουδών. Αντίθετα την υποβάθμισή τους προωθεί παραδίδοντας ακόμα περισσότερο τα Πανεπιστήμια στο κεφάλαιο. Και σ' αυτήν την επιδίωξη στρατεύονται οι πρώτες πένες της αστικής τάξης.

Οι εξελίξεις γύρω από τα Πανεπιστήμια, όχι αυτό που συμβαίνει πράγματι μέσα στα Πανεπιστήμια, όχι αυτό που συμβαίνει πράγματι μέσα στα αμφιθέατρα, όχι αυτό που συμβαίνει στους δρόμους του αγώνα. Αλλά αυτό που στήνουν από κοινού η κυβέρνηση και επιστρατευμένοι τραμπούκοι της ΔΑΠ από τη μια κι ένας περιφερόμενος θίασος τυχοδιωκτών, δήθεν «κίνημα», από την άλλη, υπηρετούν το κεντρικό σχέδιο: Να περάσει, να εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο, να συκοφαντηθεί η συλλογική δράση, να θεοποιηθεί η αστική νομιμότητα και στο όνομά της να διδαχθούν μικροί και μεγάλοι πως όταν το κεφάλαιο ανταγωνίζεται, όλα τα κεφάλια πρέπει να σκύβουν.

Αυτό δεν πρέπει να περάσει. Απέναντι στην πραγματικότητα που διαμορφώνει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί υποστηρικτές του - άμεσοι ή με φερετζέ - επιβάλλεται να ορθωθεί όσο πιο ρωμαλέο γίνεται το λαϊκό κίνημα.

Μαζί με τους σπουδαστές και φοιτητές, που συλλογικά αποφασίζουν το περιεχόμενο και τις μορφές της πάλης τους, ενάντια στο σύνολο της πολιτικής του κεφαλαίου, είτε αυτή εφαρμόζεται στα Πανεπιστήμια, είτε στο χώρο εργασίας, είτε στα διάφορα άλλα μέτωπα. Παντού πόλεμος είναι. Και είναι τάξη ενάντια σε τάξη.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ