Πέμπτη 29 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΓΣΕΕ και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Γρηγοριάδης Κώστας

Επιμένουν να προκαλούν τους εργαζόμενους. Ο λόγος για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που χτες εξέδωσε ανακοίνωση με τις προτάσεις της, με αφορμή το νέο προκλητικό «δώρο» της κυβέρνησης στην εργοδοσία και το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με το οποίο, η νεολαία (16 έως 25 ετών) στέλνεται προς εκμετάλλευση στην εργοδοσία, τζάμπα, για 5 μήνες, κατά τους οποίους ο Οργανισμός θα καλύπτει εξ ολοκλήρου μισθούς και ασφάλιση.

Ιδού τι προτείνει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ: «Απαιτεί» από τους εργοδότες να «δεσμευτούν»... ότι δε θα υπάρξει απόλυση μόνιμου προσωπικού κατά τη διάρκεια του προγράμματος! Να αφορά τους νέους πάνω από 18 ετών. Να υπάρξει δέσμευση από τους εργοδότες ότι θα διατηρήσουν και θα απασχολήσουν τουλάχιστον κατά τον αντίστοιχο χρόνο, δηλαδή άλλους πέντε μήνες, όσους νέους προσέλαβαν μέσω του προγράμματος!

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δε διαφωνεί με τη φιλοσοφία του προγράμματος, δηλαδή την επιδότηση των επιχειρηματιών με χρήματα των εργαζομένων, για να απασχολούν τζάμπα εργάτες και στην προκειμένη περίπτωση νεολαίους. Απλά, προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι προκειμένου να καταπιούν οι εργαζόμενοι ευκολότερα τη νέα πρόκληση της κυβέρνησης. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα, με δεδομένο ότι η ΓΣΕΕ είναι «μανούλα» στην υπονόμευση της σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα. Αφού φτάνει να απασχολεί μέχρι και εργαζόμενους με stage, τι θα την εμποδίσει ακόμα και να ζητήσει μερτικό από το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην πηγαίνουν οι εισφορές των εργαζομένων στους μηχανισμούς του εργατοπατερισμού (2018-10-17 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τα οικονομικά των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών (2018-09-19 00:00:00.0)
Προσλαμβάνει ανασφάλιστους με stage! (2008-05-17 00:00:00.0)
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού (2005-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ