Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ελεύθεροι» να είναι φυλακισμένοι

«Αν δεν τους αρέσει εδώ, μπορούν να φύγουν»! Ετσι ορίζουν την «ελευθερία» αυτοί που ξεζουμίζουν τους μετανάστες εργάτες (και όχι μόνο). Τέτοια έλεγαν οι τσιφλικάδες της Μανωλάδας, τέτοια λένε όλοι όσοι με την τρομοκρατία κρατούν κλειστά τα στόματα των εργατών κι επιβάλλουν την καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως ο ιδιοκτήτης βιοτεχνίας στο Βοτανικό που έστειλε τους τραμπούκους του να χτυπήσουν μέχρι αιμορραγίας εργάτες που δεν πήγαν να δουλέψουν την Κυριακή (!).

Το αν και πόσο «ελεύθεροι» είναι οι χιλιάδες που φτάνουν στην πατρίδα μας αναζητώντας καταφύγιο και μια ασφαλή, αξιοπρεπή ζωή, φαίνεται απ' το εξής χαρακτηριστικό στοιχείο: Το 2007, οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν ότι δε χρειάζεται να χορηγηθεί πολιτικό άσυλο ούτε καν σε ...μισό αιτούντα στους 1.000! Συγκεκριμένα, την περασμένη χρονιά, εγκρίθηκε μόλις το 0,04% των πρωτοβάθμιων και το 2,05% των δευτεροβάθμιων αιτήσεων, όταν υποβλήθηκαν 25.113 αιτήσεις σε πρώτο βαθμό και 17.072 σε δεύτερο.

Ξεκινούν ως καταδιωκόμενοι στις πατρίδες τους, για πολιτικούς λόγους, από πολέμους, αλλά και την ανεργία, τη μιζέρια, για να καταλήξουν καταδιωκόμενοι στις χώρες της «δημοκρατικής» Δύσης. Εχοντας το «δικαίωμα» να επιλέξουν ανάμεσα στην περιπλάνηση από χώρα σε χώρα, ως έρμαια των δουλεμπόρων και των εργοδοτών που τους ξεζουμίζουν για να τους πετάξουν ένα κομμάτι ψωμί και την επιστροφή πίσω, εκεί απ' όπου έφυγαν για να σώσουν τη ζωή τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ