Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θαυματοποιοί

Το οικονομικό θαύμα των επόμενων 10-15 χρόνων, θα αποτελέσει η Ελλάδα στη ΝΑ Ευρώπη, είπε με στόμφο χτες ο Γ. Αλογοσκούφης, μιλώντας στους Ελληνοαμερικανούς της ΑΧΕΠΑ. Για όσους αναζητήσουν να βρουν τα οφέλη που θα έχουν τα λαϊκά στρώματα από αυτό το θαύμα, διευκρινίζεται ότι ο υπουργός μιλούσε για μπίζνες και εκλιπαρούσε το ακροατήριό του να κάνει επενδύσεις στη χώρα. Και, βέβαια, οι καλές μπίζνες είναι μέγεθος αντιστρόφως ανάλογο με το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και πολύ περισσότερο με τη βελτίωσή του.

Τα επιτεύγματα που απαρίθμησε, λοιπόν, ο υπουργός, ήταν η «πολιτική της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», η «στήριξη της επιχειρηματικότητας», η «Φορολογική Μεταρρύθμιση για τις επιχειρήσεις», ο «Επενδυτικός Νόμος», οι «Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα», η γρηγορότερη «απορρόφηση των κοινοτικών πόρων», η μείωση των «αντικινήτρων για τις εξαγωγές», η «πολιτική των αποκρατικοποιήσεων» και άλλα παρόμοια.

Για ζητήματα όπως είναι η ενίσχυση των λαϊκών εισοδημάτων, η εξασφάλιση του δικαιώματος στην πλήρη εργασία και απασχόληση, η κατοχύρωση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Παιδείας, η κάλυψη των καθημερινά αυξανόμενων αναγκών του πληθυσμού, ο υπουργός δεν είπε λέξη. Αρκέστηκε να... κλείσει το μάτι στους Αμερικανούς λεφτάδες, υποσχόμενος ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι αντιλαϊκές προσαρμογές που έχουν δρομολογηθεί, θα συνεχιστούν και στο μέλλον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ