Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ: Ο Πυροσβεστικός Σταθμός της Νέας Μάκρης εποπτεύει μια πολύ μεγάλη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, η οποία ξεκινά από το Πικέρμι και φτάνει μέχρι το Μαραθώνα (Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Ζούμπερι, Καλλιτεχνούπολη, Σχοινιάς). Ωστόσο, λόγω των ελλείψεων, τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία του είναι πολλά.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά και Βέρα Νικολαΐδου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

  • Τι μέτρα θα πάρει για την κάλυψη με μόνιμο προσωπικό των λειτουργικών κενών που παρουσιάζονται στον Πυροσβεστικό Σταθμό Νέας Μάκρης.
  • Αν έχει πάρει μέτρα το υπουργείο, για την κάλυψη όλων των παιδικών κατασκηνώσεων με σύγχρονο σύστημα πυρασφάλειας, που να εγγυάται την προστασία των χιλιάδων παιδιών που παραθερίζουν σε αυτές.
  • Τι μέτρα θα πάρει για τις δεξαμενές νερού που δε λειτουργούν και για το σύστημα πυρόσβεσης στο Εθνικό Πάρκο του Σχοινιά και αν προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στη Ραφήνα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ: Προκλητικά πανηγυρίζουν - κυβέρνηση, διοίκηση του Νοσοκομείου Αιγίου - για τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη και την απαίτηση δεκαετιών. Για να λειτουργήσει, όμως, η Καρδιολογική Κλινική μεταφέρουν το υπάρχον προσωπικό από την απαραίτητη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), οδηγώντας τη στο κλείσιμο.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα θα πάρει για το Νοσοκομείο Αιγίου, ώστε:

  • Να λειτουργήσει η Καρδιολογική κλινική και η ΜΑΦ χωρίς να κλείσει η δεύτερη.
  • Να διοριστεί το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με μόνιμη, σταθερή εργασίας, χωρίς stage ή ελαστικά ωράρια.
  • Να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να λειτουργήσει το Νοσοκομείο ομαλά, παρέχοντας σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ: Στις 3/6/08 πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας σε όλο τον κλάδο της τσιμεντοβιομηχανίας, με αφορμή τα 3 συνεχόμενα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στους εργοστασιακούς χώρους ΑΓΕΤ Βόλου, ΤΙΤΑΝ Σάμου και Ελευσίνας, ΧΑΛΥΨ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος, Νίκος Γκατζής και Γιάννης Γκιόκας ΕΡΩΤΟΥΝ την αρμόδια υπουργό ποια μέτρα θα πάρει:

  • Για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων, όπως και για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών με προσωπικό μόνιμης και σταθερής εργασίας.
  • Να σταματήσει το καθεστώς των εργολαβιών που ενισχύουν την εργασιακή βαρβαρότητα, δεν εφαρμόζουν ούτε αυτά τα ελάχιστα που προβλέπει η εργατική νομοθεσία και οι ΣΣΕ και τα άλλα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στις 9/6/2008 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σελλάνων του Ν. Καρδίτσας. Επλήγησαν συνολικά 15.000 περίπου στρέμματα με καλλιέργειες βαμβακιού, σιτηρών, μποστανικών, βιομηχανικής ντομάτας που βρίσκονται στις κοινότητες Πεδινού, Προαστίου, Σερβωτών, Κοσκινά, Ψαθοχώρα. Το χαλάζι ήταν μεγέθους καρυδιού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό αν προτίθεται η κυβέρνηση:

  • Να τροποποιήσει τον κανονισμό ώστε να καλύπτεται το 100% της ζημιάς.
  • Να αποζημιώσει άμεσα με βάση τις τιμές εμπορίου τους πληγέντες παραγωγούς.
  • Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων αγροτών, δεδομένου ότι κινδυνεύουν με οικονομική κατάρρευση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Η εξεταστική περίοδος για εκατοντάδες σπουδαστές στο ΤΕΙ Χαλκίδας κινδυνεύει «να τιναχτεί στον αέρα», εξαιτίας της πολιτικής του υπουργείου και της διοίκησης του ΤΕΙ, που έχει αφήσει απλήρωτους, μέχρι σήμερα, τους έκτακτους καθηγητές. Οι καθηγητές παραμένοντας απλήρωτοι αναγκάζονται να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα από το Σεπτέμβρη, ενώ πολλοί έχουν εκκρεμότητες με τα ένσημα του ΙΚΑ από το 2002.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό:

  • Σε τι μέτρα και ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση για την άμεση επίλυση του σοβαρού προβλήματος της καταβολής των δεδουλευμένων.
  • Να ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες του ΤΕΙ με το ΙΚΑ, ώστε να αποδοθούν τα ένσημα στους έκτακτους καθηγητές.
  • Εάν θα σταματήσει το καθεστώς των εκτάκτων και θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΤΕΙ Χαλκίδας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραματικές οι συνέπειες από την έλλειψη έκτακτου προσωπικού (2016-10-05 00:00:00.0)
Στο πλευρό των έκτακτων εκπαιδευτικών (2011-02-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-07-30 00:00:00.0)
Ακόμα απλήρωτοι σε Λάρισα και Αθήνα (2003-05-23 00:00:00.0)
Απλήρωτοι οι ωρομίσθιοι καθηγητές (2002-12-17 00:00:00.0)
Πολλές ελλείψεις (2002-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ