Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η εργατική τάξη δεν εκλιπαρεί ελεημοσύνη

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

«Η εργατική τάξη δεν είναι ζήτουλας, όπως τη θέλουν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και οι εκπρόσωποι των βιομηχάνων, για να εκλιπαρεί ελεημοσύνη από την κυβέρνηση. Είναι η κοινωνική δύναμη που παράγει τον πλούτο και αποτελεί δικαίωμά της να έχει εισόδημα που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της.

Αποτελεί συμπαιγνία και προσβολή η πρόταση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που στηρίζει ο ΣΕΒ, να παρουσιάζονται ως μέτρα κατά της φτώχειας, που ήδη έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, τα κάποια προσωρινά επιδόματα προς τους εξαθλιωμένους.

Η εργατική τάξη δεν είναι κοινωνικός εταίρος με τους βιομηχάνους και τα άλλα τμήματα του κεφαλαίου, αλλά ταξικός αντίπαλος. Από την ακρίβεια και τη φτώχεια δεν πρόκειται να τη σώσουν οι εκμεταλλευτές της και οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τον καπιταλισμό.

Η εργατική τάξη πρέπει να ξεσηκωθεί, σε κάθε εργασιακό χώρο να συσπειρωθεί με τις ταξικές δυνάμεις, διεκδικώντας πρώτα απ' όλα πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, 1.120 ευρώ κατώτατη σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους και άλλα άμεσα μέτρα που θίγουν το κεφάλαιο και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης όπως: Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα καύσιμα, όλων των διοδίων, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Μείωση των τιμολογίων ΔΕΗ -ΟΤΕ - νερό, των εισιτηρίων στις δημόσιες συγκοινωνίες. Σύγχρονη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία - Υγεία.

Να συνδέσει την πάλη της για τις άμεσες διεκδικήσεις με το στόχο της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής και του "ευρωμονόδρομου"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ