Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «κοινωνικό έργο» των ΕΛΠΕ

Με ολοσέλιδη διαφήμιση σε κυριακάτικες εφημερίδες, τα ΕΛΠΕ διατυμπανίζουν τις θετικές συνέπειες από την επέκταση των εγκαταστάσεών τους μια «ανάσα» από το εργοστάσιο πυρομαχικών της ΠΥΡΚΑΛ και επιχειρηματολογούν, λες και δεν πρόκειται για τη λειτουργία διυλιστηρίου, αλλά ...ανθοκομικής έκθεσης. Αναφέρονται στις «υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές» του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης του διυλιστηρίου της Ελευσίνας και δεν παραλείπουν να αναφέρουν τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν και αυτές που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του.

Ακόμη και αν ξεχάσει κανείς το βεβαρημένο παρελθόν της ΠΕΤΡΟΛΑ, που σε ανάλογη περίπτωση είχε μειώσει το προσωπικό της, ακόμη και αν αγνοήσει το γεγονός ότι μειώνονται κάποιοι ρύποι αλλά αυξάνονται άλλοι, ακόμη και αν παραγνωρίσει κανείς την επικινδυνότητα της προσέγγισης με το εργοστάσιο πυρομαχικών, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Αυτοί που ζουν εκεί και ξέρουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες από την υπερσυγκέντρωση της βιομηχανικής παραγωγής, τι πέφτει στη θάλασσα, τι βγάζουν τα φουγάρα. Σ' αυτό το σημείο στοχεύουν ιδιαίτερα και τα ΕΛΠΕ, στον κόσμο. Γι' αυτό, εκτός από τις διαφημιστικές καταχωρήσεις, τρέχουν να χρηματοδοτήσουν από αθλητικές δραστηριότητες έως και παιδικές κατασκηνώσεις, προβάλλοντας τη συμμετοχή τους και με το παραπάνω. Αλλά η λογική της επιβάρυνσης της ήδη επιβαρυμένης περιοχής, που διέπει τα κυβερνητικά στελέχη, δεν μπορεί να είναι η λογική εκείνου που τα παιδιά του ζουν εκεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ