Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΕΛ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΘΗΝΑΣ
Γιόρτασε τα επινίκια

Από τους πανηγυρισμούς για την ανάδειξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην προεδρία της Κύπρου, στις 24 Φλεβάρη 2008

Associated Press

Από τους πανηγυρισμούς για την ανάδειξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην προεδρία της Κύπρου, στις 24 Φλεβάρη 2008
Συνεστίαση για να ευχαριστήσει τους οπαδούς του στην Αθήνα, για τη συμβολή τους στη νίκη του ΓΓ του κόμματος, Δημήτρη Χριστόφια, στις προεδρικές εκλογές του Φλεβάρη, πραγματοποίησε το ΑΚΕΛ, το βράδυ της Παρασκευής. Ο γραμματέας του παραρτήματος της Αθήνας, Κούλης Θεοδούλου, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους είπε χαρακτηριστικά: «Γεμίζει η καρδιά μας ελπίδα για τους αγώνες που έχουμε να δώσουμε. Γιορτάζουμε τη νίκη του κόμματός μας και την εκλογική νίκη του Δημήτρη Χριστόφια, που ελπίζουμε να αλλάξει την ιστορία».

Το ΑΚΕΛ και την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης. Στο σύντομο χαιρετισμό - ευχαριστήριο μήνυμα προς τον κόσμο του ΑΚΕΛ στην Αθήνα και την Ελλάδα, ο Κύπριος ΥΠΕΣ τόνισε τη δουλειά και τη συμβολή που είχαν στις εκλογές, ευχαριστώντας θερμά για τη συμβολή τους. «Ξεκινήσαμε - είπε χαρακτηριστικά - τη δουλειά από την πρώτη μέρα και ο απολογισμός των αποτελεσμάτων είναι ήδη εμφανής και μετρήσιμος. Πραγματοποιείται μεγάλη προσπάθεια για αλλαγή του κλίματος στο Κυπριακό και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να ανοίξουν τα σύνορα». Υπογράμμισε ότι ιδιαίτερη σημασία έχουν «οι σχέσεις μας με τους απλούς Τουρκοκύπριους που ήταν και οι πρώτοι μας σύμμαχοι στον αγώνα για επαναπροσέγγιση». Ωστόσο τόνισε «δεν εξαρτώνται όλα από εμάς, καθώς το κλειδί της λύσης είναι στα χέρια της Τουρκίας», επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να ησυχάζουμε, αλλά να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος που θα καταλήξει στη λύση.

Ο Ν. Συλικιώτης αναφέρθηκε εκτός από το Κυπριακό και στα επιτεύγματα της νέας κυβέρνησης στον τομέα εσωτερικής διακυβέρνησης, που φρόντισε ήδη να πάρει μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων και των συνταξιούχων και των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Ηλία Λέγγερη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και τον Ηρακλή Τσαβδαρίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ. Επίσης το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Εργαζομένων, της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων, της Ενωσης Κυπρίων Εργαζομένων και ο πρέσβης της Κύπρου, Γιώργος Γεωργής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ