Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοροϊδία για τις φτωχές αγροτικές οικογένειες και τα παιδιά τους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για την τροπολογία για τις 500 υποτροφίες σε παιδιά αγροτών που εισάγονται σε ανώτατες σχολές

Κοροϊδία για τις φτωχές αγροτικές οικογένειες και τα παιδιά τους, χαρακτηρίζει η ΚΝΕ την τροπολογία για τις 500 υποτροφίες σε παιδιά αγροτών που εισάγονται σε γεωπονικές και γενικότερα σχολές με αντικείμενο την «αγροτική ανάπτυξη».

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει για το θέμα:

«

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την τροπολογία για τις 500 υποτροφίες σε παιδιά αγροτικών οικογενειών, κοροϊδεύει. Προσπαθεί να παρουσιαστεί, υποκριτικά, ως "φίλος" των νέων που προέρχονται από φτωχές αγροτικές οικογένειες, ενώ με την πολιτική της συνεχίζει την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Η πολιτική αυτή οδηγεί έξω από την Παιδεία και την Ανώτατη Εκπαίδευση τα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών, ιδίως από την ύπαιθρο. Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, χωρίς να διευκρινίζεται το ύψος του εισοδήματος, το ποσοστό των παιδιών με γονέα αγρότη στα ΑΕΙ για το έτος 2005-2006 ήταν μόλις 5%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό νέων παιδιών που εγκαταλείπουν το σχολείο και δουλεύουν από 14 και 15 χρόνων είναι από τις αγροτικές περιοχές.

Το μεγαλύτερο ποσοστό αιτήσεων για το μισθοφορικό στρατό προέρχεται από τις αγροτικές περιοχές, αφού τα παιδιά των φτωχών αγροτών, βλέποντας τους γονείς τους να ξεκληρίζονται, αναζητούν διέξοδο επιβίωσης στη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Οι νέοι των φτωχών αγροτικών οικογενειών - όπως και όλη η νεολαία - έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, στην εξασφάλιση δωρεάν Παιδείας. Στήριξη χρειάζεται η μικρομεσαία αγροτική οικογένεια και όχι οι "αγροτοπατέρες".

Καλούμε τους νέους των φτωχών αγροτικών οικογενειών, τις οικογένειές τους, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Να καταδικάσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να αντιπαλέψουν την πολιτική των μονοπωλίων και της ΕΕ. Να παλέψουν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την Παιδεία των αναγκών τους, Ενιαία και Λαϊκή, πραγματικά δωρεάν, όπου όλοι οι νέοι που το επιθυμούν θα μπορούν απρόσκοπτα να σπουδάζουν. Να συμπορευτούν με την εργατική τάξη στο μέτωπο για μια Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία, όπου αυτό που θα παράγεται θα είναι κτήμα της πλειοψηφίας και όχι μιας χούφτας πλουτοκρατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ