Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βγήκε από το καβούκι του ο δήμαρχος...

Πρόκληση αποτελεί η χτεσινή απάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλου, για τους χώρους των συγκεντρώσεων με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, στις 6 Σεπτέμβρη. Ο δήμαρχος επιτίθεται στο ΠΑΜΕ, το οποίο εύλογα είχε διαμαρτυρηθεί, όταν ο πρώτος παραχώρησε σε ΓΣΕΕ και ΕΚΘ τον ίδιο χώρο συγκέντρωσης (Αγαλμα Βενιζέλου) που είχε ήδη παραχωρηθεί στις ταξικές δυνάμεις, ύστερα από έγκαιρο σχετικό τους αίτημα.

Προκαλεί εύλογα ερωτηματικά το γεγονός ότι τόσες μέρες ο δήμαρχος κρυβόταν, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του ΠΑΜΕ που ζητούσε συνάντηση προφορικά και γραπτά. Τα επιχειρήματα εξάλλου που χρησιμοποιεί ο δήμαρχος, ουσιαστικά ταυτίζονται με αυτά της πλειοψηφίας του ΕΚΘ, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι υπήρξαν μεταξύ τους συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Διπλή πρόκληση αποτελεί και το γεγονός ότι ο δήμαρχος καλεί το ΠΑΜΕ «να σεβαστεί το θεσμό της ΔΕΘ και να μην τον τραυματίσει με τις ενέργειές του»!

Σε απάντηση όλων των παραπάνω, το ΠΑΜΕ δηλώνει ότι σέβεται τις ανάγκες των εργαζομένων και καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τα φτωχά - λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου του νομού να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, δίνοντας την καλύτερη απάντηση στα όποια σχέδια προβοκάτσιας στην πανεργατική - παλλαϊκή κινητοποίηση στις 6 του Σεπτέμβρη, διεκδικώντας στόχους πάλης και αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ