Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ KKE
Στρέφεται ευθέως ενάντια στο αγροτικό κίνημα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου, σημειώνει τα παρακάτω:

«

Η ΝΕ Αργολίδας του ΚΚΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή για την περιοχή μας δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου, με την οποία απορρίπτεται η αίτηση αγροτών του νομού μας για την ίδρυση αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Αργολίδας. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι επιμέρους σκοποί που αναφέρει το καταστατικό: α) για την "ταξική συνειδητοποίηση του αγρότη", β) για την "καλλιέργεια της συνεταιριστικής ιδέας" και τη "βαθμιαία αλλαγή των θεσμών και δομών της αγροτικής οικονομίας, με τελικό στόχο τη συνεταιριστικοποίησή της" και γ) την "προστασία και διαφύλαξη της καλλιεργήσιμης γης και της κτηνοτροφικής παραγωγής από το αλλοδαπό κεφάλαιο" είναι παράνομοι.

Στην ουσία επιχειρείται να τεθεί "εκτός νόμου" η ταξική πάλη, η συσπείρωση σε ταξική βάση και η διεκδίκηση από την αγροτιά των δικαιωμάτων της. Η αντίσταση στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η πάλη για την ανατροπή τους.

Η απόφαση αυτή στρέφεται ευθέως ενάντια στο αγροτικό κίνημα. Εντάσσεται στα γενικότερα αντιδημοκρατικά μέτρα που θα εντείνονται όσο θα εντείνεται και θα προχωράει η αντιλαϊκή πολιτική. Η φτωχομεσαία αγροτιά που θέλει να αντισταθεί στο ξεκλήρισμα, και στο νομό μας, έχει ήδη αποκτήσει πείρα από τέτοια μέτρα (δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τα αγροτοδικεία με τα οποία αντιμετωπίστηκαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις).

Τέτοια μέτρα δεν μπορούν να κάμψουν τη συσπείρωση της φτωχομεσαίας αγροτιάς, των λαϊκών στρωμάτων. Η απάντηση πρέπει να είναι, η ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και η ένταση των αγώνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ