Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προσπάθεια απεμπλοκής από το σκάνδαλο Παυλίδη

Πλήρη κάλυψη στον πρώην υπουργό Αιγαίου Αρ. Παυλίδη προσφέρει ακόμη η κυβέρνηση, έχοντας κεντρικό στόχο να μείνει αλώβητη η σκανδαλώδης ταξική πολιτική της υπέρ του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Το Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπει την υπόθεση του σκανδάλου Παυλίδη και τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροληψία του στενού του συνεργάτη με τον εφοπλιστή Μανούση στην «ετυμηγορία» της Δικαιοσύνης, στηρίζοντας πλήρως τις κινήσεις του πρώην υπουργού σε μια προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης.

Την ίδια στιγμή, οι διάφορες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, που ζητούν την «παραίτηση» ή «ανεξαρτητοποίηση» του Αρ. Παυλίδη, έρχονται να εξυπηρετήσουν τους σχεδιασμούς της Ρηγίλλης και να θολώσουν τα νερά, αφού εμφανίζονται σαν διαφορετικές «εισηγήσεις» οι οποίες πιθανά να αξιοποιηθούν το επόμενο διάστημα προκειμένου να βγει η ΝΔ από τη δύσκολη θέση.

Μετά τον υπουργό Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Ναυτιλίας Π. Καμένο, που πρότειναν την ανεξαρτητοποίηση του Αρ. Παυλίδη, χτες ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Μανώλης στο ραδιόφωνο του «ΦΛΑΣ» δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός «έπρεπε να παραιτηθεί» από βουλευτικό αξίωμα. «Από τη στιγμή που ο κ. Παυλίδης στήριξε τον συνεργάτη του και αποδειχθεί ένοχος από τη δικαιοσύνη αυτομάτως θα έχει ταυτίσει τη Νέα Δημοκρατία με τον συνεργάτη του» ανέφερε ο Γ. Μανώλης, προσθέτοντας πως «η επίμαχη δικογραφία πρέπει να φτάσει στη βουλή». Μάλιστα, ο Γ. Μανώλης, μιλώντας και στο ραδιόφωνο του «Αλφα», έδειξε το ...δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο Αρ. Παυλίδης. «Πρέπει να διευκολύνουμε την παράταξή μας και αν υπάρχει δικαίωση στην πορεία, επανερχόμαστε πάλι στην παράταξη».

Επιχειρώντας να αξιοποιήσει το σκάνδαλο Παυλίδη για να οξύνει τη δικομματική αντιπαράθεση, χωρίς όμως να θιγεί η κοινή δικομματική πολιτική υπέρ των εφοπλιστών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Δε θυμάμαι να υπήρχε ποτέ στο παρελθόν τέτοια κατάσταση στο εσωτερικό μιας κυβέρνησης, με τους μισούς υπουργούς, μέσω διαρροών και ανώνυμων δηλώσεων, να ζητούν από ένα βουλευτή να ανεξαρτητοποιηθεί και η υπόλοιπη κυβέρνηση κι ο πρωθυπουργός να κρύβεται». Ο Γ. Παπακωνσταντίνου επίσης ανέφερε ότι «αυτή η πρακτική του πρωθυπουργού δεν είναι σημερινή. Το ίδιο έκανε με τις υποκλοπές, τους γαλάζιους κουμπάρους, τα ομόλογα, την υπόθεση Ζαχόπουλου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκευωρία... (2009-05-05 00:00:00.0)
Περιοριστικοί όροι στο συνεργάτη του Αρ. Παυλίδη (2009-04-01 00:00:00.0)
Στη δίνη του σκανδάλου Παυλίδη (2008-08-19 00:00:00.0)
H... πηγή (2008-08-12 00:00:00.0)
Επιβεβαιώνει τη δυσωδία του συστήματος (2008-08-09 00:00:00.0)
Δίωξη για εκβιασμό σε συνεργάτη του Αρ. Παυλίδη (2008-08-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ