Σάββατο 23 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση από άγνωστο στον Π. Ευθυμίου

Επίθεση από άγνωστο δέχτηκε χτες το μεσημέρι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου έξω από το γραφείου του στην οδός Σόλωνος. Ο δράστης χτύπησε με σιδερένιο αντικείμενο τον Π. Ευθυμίου στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Ο πρώην υπουργός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», του έγιναν ράμματα στο κεφάλι, υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και λίγη ώρα αργότερα πήρε εξιτήριο.

Με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Π. Ευθυμίου περιγράφοντας τα γεγονότα ανέφερε ότι «κατευθυνόταν στο γραφείο του έχοντας αγοράσει βιβλία», όταν δέχτηκε την επίθεση και, σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνη την ώρα «κατέβαινε ο δικηγόρος κ. Ρούβας, ο οποίος δεν επέτρεψε να υπάρξει δεύτερο χτύπημα».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «άνανδρη και θρασύδειλη δολοφονική επίθεση» εναντίον του και πρόσθεσε: «Η τυπολογία της επίθεσης παραπέμπει δήθεν στο λεγόμενο χώρο των Εξαρχείων. Ο δράστης ή οι δράστες είχαν αυτή την τυπολογία, όμως, κατ' ουσίαν, όπως έχω πει επανειλημμένα, αυτός ο χώρος των Εξαρχείων είναι στην πραγματικότητα το άλλοθι για την ύπαρξη ενός παρακράτους, ενός δολοφονικού παρακράτους, με όλα τα στοιχεία που ξέρουμε από την ελληνική ιστορία». Ο ίδιος ανέφερε ότι ο «δράστης ανήκει σε αυτή την κατηγορία», σημείωσε ότι «έχει βαριά ευθύνη η κυβέρνηση για αυτή την κατάσταση» και την κάλεσε να «αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της, που χρόνια τώρα αφήνει ελεύθερη αυτή την ασύδοτη δράση του παρακράτους».

Εκ μέρους του ΚΚΕ το μέλος της ΚΕ του Κόμματος Π. Μεντρέκας, δήλωσε: «Εκφράζουμε τη λύπη μας για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Σχολιάζοντας την επίθεση σε βάρος του Π. Ευθυμίου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε «την ενεργοποίηση της Αστυνομίας για να βρεθούν οι δράστες».

Το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, ο οποίος καταδίκασε την επίθεση. Την επίθεση καταδίκασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, αναφέροντας ότι «οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες, το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενδυναμώνουν τη δέσμευση ολόκληρης της κοινωνίας να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την ποιότητα της δημοκρατίας και του πολιτικού διαλόγου στη χώρα». Στο Νοσοκομείο επίσης μετέβη και ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος.

Την επίθεση καταδίκασαν ο γραμματέας του ΣΥΝ, Ν. Χουντής, το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ και η ΕΣΗΕΑ. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Π. Ευθυμίου είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ