Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Δεκανίκια

Στη μια πλευρά του λόφου, ο Καρατζαφέρης καλεί τον Καραμανλή να συγκυβερνήσουν εδώ και τώρα, ενώ ο Ψωμιάδης ανακηρύσσει τον Καρατζαφέρη σε τιτλούχο της ευρύτερης «κεντροδεξιάς παρατάξεως».

Στην άλλη πλευρά του λόφου, ο Πάγκαλος καλεί τον ΣΥΝ να καταλήξει με το ΠΑΣΟΚ σε ένα διετές πρόγραμμα διακυβέρνησης και στην πορεία δεν αποκλείει ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ ακόμα και να συγχωνευτούν, ενώ ο κ. Φώτης Κουβέλης καλεί το κόμμα του, τον ΣΥΝ, να απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ «για να δημιουργήσουμε - όπως είπε - προγραμματική εμπιστοσύνη με τους πολίτες».

*

Στο μεταξύ, βέβαια, οι δημοσκοπήσεις συνεχίζονται με βασικό στόχο να ανασυντεθεί η εικόνα ενός δικομματικού «ντέρμπι» μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κάθε σχέδιο όμως που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει και το εναλλακτικό του σενάριο. Που σημαίνει ότι αν δεν τραβάει ο δικομματισμός, δε λείπουν και οι έτοιμοι να τον αντικαταστήσουν με το διπολισμό.

Το ερώτημα, φυσικά, για τα λαϊκά στρώματα (που δεν έχει τεθεί ακόμα σε κάποια δημοσκόπηση...) είναι τούτο: Αλήθεια, η ΝΔ είναι λιγότερο ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι λιγότερο ΠΑΣΟΚ, όταν πλαισιώνονται από τα δεκανίκια τους;...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ