Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΙΑ

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: «Ενας δανειολήπτης που πλήρωνε στις αρχές του 2007 μηνιαία δόση 665 ευρώ για ένα στεγαστικό 100.000 ευρώ 20ετούς διάρκειας σήμερα η δόση για το ίδιο δάνειο έχει εκτιναχτεί στα 763 ευρώ. Η ετήσια επιβάρυνση έχει αυξηθεί δηλαδή κατά 15% ή κατά 1.200 ευρώ το χρόνο. Η πίεση για τους δανειολήπτες είναι πολύ μεγαλύτερη αν προστεθεί η αύξηση στις τιμές των βασικών ειδών διατροφής και διαβίωσης» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ: «Μας περιμένει ένα δύσκολο εξάμηνο με αναταράξεις στις τράπεζες και δυσάρεστες συνέπειες στην πραγματική οικονομία της ευρωζώνης. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα βρεθεί άμεσα αντιμέτωπο με την περαιτέρω αύξηση του κόστους χρήματος και με την έξαρση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» (τραπεζίτης στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ: «Αποτελεί ασφαλώς ένα από τα θλιβερά παράδοξα της Ελλάδας το ότι είναι μία από τις τρεις πρώτες χώρες στον κόσμο με τις υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία. Κι αυτό παρά το ότι σε αντίθεση με πολλά άλλα εθνικά συστήματα υγείας στο ελληνικό ΕΣΥ μπορεί να νοσηλευτεί το σύνολο των Ελλήνων ασφαλισμένων με ελάχιστο κόστος - συγκριτικά - για τους πολίτες. Η βασική αιτία βέβαια είναι η χρόνια υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων με αποτέλεσμα κραυγαλέες ελλείψεις σε προσωπικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Σε τέτοιο βαθμό που πολλές φορές δημιουργείται εύλογα η απορία αν δε γίνεται μια συστηματική υπονόμευση του δημόσιου τομέα για να ευνοηθούν κάποιοι επιχειρηματίες. Το παράδειγμα των διαγνωστικών κέντρων που θησαυρίζουν επειδή στον δημόσιο τομέα τα μηχανήματα κάθονται είτε γιατί δε συντηρούνται είτε γιατί δεν επαρκούν οι βάρδιες είτε γιατί απλώς ακολουθούν το ωράριο εννιά - δύο, είναι από τα πιο χαρακτηριστικά» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ