Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Μόνο ο ενωμένος αγώνας θα φέρει αποτελέσματα

Περιοδεία της βουλευτή του ΚΚΕ την περασμένη Παρασκευή στο Μουσικό Σχολείο του Πειραιά

Ενας στους τρεις καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά είναι ωρομίσθιος, είναι κενές 12 θέσεις εκπαιδευτικών, οι αίθουσες δεν έχουν ηχομόνωση, οι χώροι δεν επαρκούν και αποτελεί άμεση ανάγκη η εξεύρεση νέων χώρων για την επέκτασή του. Το σχολείο λειτουργεί με εννιάωρα και οι 203 μαθητές σιτίζονται μέσα. Καθώς όμως δεν υπήρχε χώρος για τραπεζαρία, τα παιδιά μέχρι πέρυσι έτρωγαν στις αίθουσες. Φέτος, ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ανάθεση της σίτισης σε κέτερινγκ και γι' αυτό, μέχρι να ξεκινήσει η σίτιση, το σχολείο λειτουργεί με εξάωρα.

Τα προβλήματα αυτά, όπως παρουσιάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς, την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια της περιοδείας της Διαμάντως Μανωλάκου, βουλευτή Πειραιά του ΚΚΕ, στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, αποδεικνύουν με ποιο τρόπο μειώνεται η στήριξη της δωρεάν Παιδείας και τμήματά της προωθούνται στους ιδιώτες. Παράλληλα πώς αποδιοργανώνονται οι εργασιακές σχέσεις με την ωρομίσθια εργασία και μειώνεται το κόστος εργασίας όπως επιβάλλει η ΕΕ μέσω της συνθήκης της Λισαβόνας.

Απέναντι σε αυτά που ήδη βιώνουν, η Διαμάντω Μανωλάκου τούς επισήμανε τα χειρότερα που έρχονται, όπως η εφαρμογή του ενεργού και ανενεργού χρόνου εργασίας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η επέκταση της κατάργησης των ΒΑΕ για χιλιάδες εργαζόμενους.

Αφού αναφέρθηκε στο κάλεσμα για νέες θυσίες προς όφελος της ευημερίας του κεφαλαίου που τους γίνεται, στη μείωση του βιοτικού τους επιπέδου, στη συρρίκνωση του μισθού τους αλλά και την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, της Ολυμπιακής, κρίκοι όλα μιας αλυσίδας, της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η ΝΔ όπως προηγούμενα το ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως μόνο ο ενωμένος αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα και πως ό,τι έχει κερδηθεί μέχρι τώρα μόνο με αγώνες κερδήθηκε και κανείς δε χάρισε τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ