Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΗ Ν. ΣΑΛΑΤΑ
Καταδικάζουν όλες οι δικαστικές ενώσεις

Σύσσωμος ο δικαστικός κόσμος αποδοκιμάζει την πειθαρχική δίωξη κατά του δικαστή Ν. Σαλάτα, ο οποίος διώκεται πειθαρχικά, επειδή κατά την έκδοση απόφασης δικαίωσε συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού και δεν ακολούθησε αντίθετη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Μετά την Ενωση Εισαγγελέων και την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Ν. Σαλάτα, χτες η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και η Ενωση Διοικητικών Δικαστών, με κοινή ανακοίνωσή της τάχθηκαν στο πλευρό του διωκόμενου δικαστή.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η «επαναλαμβανόμενη χρήση της πειθαρχικής διαδικασίας με αφορμή τη διατύπωση δικαστικής κρίσης ή την έκφραση γνώμης σε ζητήματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, υπονομεύει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, γιατί ανεξάρτητα από την τελική απαλλακτική κρίση, δημιουργεί την εντύπωση ότι επιδιώκεται ο επηρεασμός του φρονήματος των δικαστικών λειτουργών». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρουν ότι η εκ μέρους δικαστή αντίθετη κρίση με απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου αξιολογείται από τα αρμόδια όργανα μόνο στο μέτρο που είναι αναιτιολόγητη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ