Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
ΝΔκαι ΠΑΣΟΚ ούτε αλλάζουν ούτε φτιάχνουν

Συζήτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους του δήμου Περάματος

Γεμάτο Περαματιώτες το δημαρχείο, ενώ ακούν την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Γεμάτο Περαματιώτες το δημαρχείο, ενώ ακούν την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Στο δήμο του Περάματος, σε μια από τις πιο βασανισμένες και εγκαταλειμμένες περιοχές της περιφέρειας του Πειραιά, περιόδευσε χτες το πρωί η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Συναντήθηκε και μίλησε με τους εργαζόμενους του δήμου και συμμετείχε σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ενημερώθηκε για όλα, τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της πόλης. Προβλήματα που σε αυτά, δηλαδή της ανεργίας, της φτώχειας, της ακρίβειας, του χτυπήματος των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων, της εμπορευματοποίησης των πάντων, οι εργαζόμενοι του Περάματος καλούνται να αντιμετωπίσουν την έλλειψη βασικών υποδομών, την παραμονή των καζανιών των πετρελαιοειδών - «τα καζάνια του θανάτου» όπως τα χαρακτηρίζουν οι Περαματιώτες - και τον ασφυκτικό κλοιό από τα μονοπώλια. Και συγκεκριμένα την κινεζική πολυεθνική COSCO, η οποία έγινε το μεγάλο αφεντικό του ΟΛΠ ΑΕ και με όπλο την αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με συνεργό το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, σχεδιάζει να μετατρέψει την παραλιακή μετώπη της πόλης, σε μάντρα κοντέινερ, απειλώντας και την ύπαρξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Την Αλέκα Παπαρήγα υποδέχτηκε ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Γλύκας. Την συνόδευαν η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, η Βέρα Νικολαΐδου μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Γιάννης Πατσιλινάκος πρώην δήμαρχος Περάματος και οι πρόεδροι του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και της Παν. Ενωσης Αμμοβολιστών Σωτήρης Πουλικόγιαννης και Γιάννης Δεληγιάννης, αντίστοιχα.

Οι εργαζόμενοι του δήμου επιφύλαξαν στην Αλέκα Παπαρήγα ιδιαίτερα θερμή υποδοχή, την οποία εκδήλωσαν με το μαζικό τους «παρών» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και με ηχηρά χειροκροτήματα.

Η Αλ. Παπαρήγα στη διάρκεια της ομιλίας της προς τους εργαζόμενους, η οποία εξελίχθηκε σε πολύ πλούσια συζήτηση, μεταξύ άλλων, κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα να «μετρήσετε τον αντίχτυπο και τις συνέπειες στη ζωή σας από τα μέτρα που έχουν παρθεί ας πούμε εδώ και 20 χρόνια» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Υγεία, στην Παιδεία, να μετρήσουν τις συνέπειες από τις μεταρρυθμίσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση. Ειδικά για τον «Καποδίστρια», που έχει προγραμματιστεί από το ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνεται σήμερα από τη ΝΔ, τόνισε ότι «εξασφαλίζει να λειτουργεί η ΤΑ ακόμα καλύτερα σαν ένας αναπόσπαστος μηχανισμός του ενιαίου κρατικού μηχανισμού, που τσιγκουνεύεται χρήματα για κοινωνικές - λαϊκές ανάγκες και ανοίγει καλύτερα το δρόμο στους επιχειρηματίες».

Στο διά ταύτα, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε προς τους εργαζόμενους ότι «πρέπει να ξεκαθαρίσουν και να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», «πρέπει να ξεμπερδέψετε από τη στρατηγική των δύο κομμάτων. Δεν αλλάζουν, ούτε φτιάχνουν». «Ούτε ο ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο ΛΑ.Ο.Σ. προσφέρουν μια ριζικά άλλη κατεύθυνση».

Καταθέτοντας την πρόταση του ΚΚΕ επισήμανε ότι ο λαϊκός παράγοντας χρειάζεται να ακολουθήσει άλλη γραμμή, άλλη πορεία που βρίσκεται σε ρήξη και σύγκρουση με τα μονοπώλια. «Η άλλη πορεία, επισήμανε, βρίσκεται στο δυνάμωμα του εργατικού κινήματος, μαζικά σωματεία, πάλη με ταξικά χαρακτηριστικά και όχι διαπραγμάτευση τι θα χάσουμε περισσότερο ή λιγότερο. Συμμαχία του εργατικού κινήματος, με την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, μια ενιαία συμμαχία που αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική, διαπραγματεύεται από θέσεις δύναμης και δυναμικής και τελικά βάζει στόχο αυτό που εμείς λέμε λαϊκή εξουσία». «Χωρίς να συμφωνεί ο άλλος υποχρεωτικά με το σοσιαλισμό, αν και ο εργάτης δεν έχει άλλη επιλογή, να συμφωνήσουμε σε μια λαϊκή διακυβέρνηση», που ό,τι παράγεται «στον τόπο από τον εργαζόμενο λαό, αυτό πρέπει να το μετατρέψεις σε δημόσια, λαϊκή, περιουσία», με τη «διαμόρφωση ενός παλλαϊκού πανεθνικού σχεδιασμού που δεν περιλαμβάνει μόνο την παραγωγή, αλλά και την πλήρη εργασία όλων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ