Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ
Να ακυρωθούν όλες οι σχετικές αποφάσεις

Παρέμβαση του Νομαρχιακού Συμβούλου της ΝΑΣ σε πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

«Οι ευθύνες για το ζήτημα του Βατοπεδίου είναι πολιτικές και διαχρονικές, αγκαλιάζουν και τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης έχει ευθύνη, όχι μόνο γιατί δε διεκδίκησε αυτές τις εκτάσεις αλλά και γιατί δεν ενημέρωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο, όταν από το 2005 ακόμα υπέπεσε στην αντίληψή του το ζήτημα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ίδιου του Νομάρχη».

Αυτά τόνισε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο Μιχάλης Σπυριδάκης, νομαρχιακός σύμβουλος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στο θέμα της μονής Βατοπεδίου και στα 55 οικόπεδα που της παραχωρήθηκαν στο νομό.

Λίγο προηγούμενα ο Νομάρχης που κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση ότι δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την παραχώρηση των οικοπέδων στο μοναστήρι, δήλωσε αναρμοδιότητα για το ζήτημα υποστηρίζοντας ότι τα οικόπεδα ανήκουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η νομαρχία έχει μόνο ευθύνη για τη διαχείρισή τους.

«Ολες οι αποφάσεις που παραχωρούν στη μονή δημόσια περιουσία, πρέπει να ακυρωθούν, γιατί αποτελούν λαϊκή περιουσία. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα έχουν τεράστιες ανάγκες, που για να καλυφθούν χρειάζονται υποδομές, ιδρύματα και υπηρεσίες που δεν υπάρχουν και γι' αυτό η δημόσια περιουσία θα έπρεπε να διατεθεί προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών και όχι να χαρίζεται σε ιδιωτικά συμφέροντα», υπογράμμισε ο ομιλητής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ