Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 90ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο τα εγκαίνια στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος»

Στις 7 μ.μ. ανοίγει τις πύλες της στο κοινό. Θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 31 Οκτώβρη, με ελεύθερη είσοδο

Αποψη από τα μοναδικά ντοκουμέντα της έκθεσης
Αποψη από τα μοναδικά ντοκουμέντα της έκθεσης
Αύριο Τετάρτη, 1η Οκτώβρη, ανοίγουν οι πύλες της μεγάλης έκθεσης που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» του Δήμου Νίκαιας. Πολύτιμα ντοκουμέντα, φωτογραφίες, αυθεντικά χειρόγραφα, όλα σπάνιοι, μοναδικοί θησαυροί του ΚΚΕ, που αποτυπώνουν ανάγλυφα την 90χρονη πορεία αγώνων και θυσιών του Κόμματος, βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως, συνθέτοντας μία έκθεση τέτοιου μεγέθους, που επάξια μπορεί να χαρακτηριστεί ως μοναδικό, πρωτόγνωρο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός.

Η έκθεση διοργανώνεται για το γιορτασμό των 90 χρόνων του Κόμματος. Τα εγκαίνια θα κάνει στις 7 το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Για το περιεχόμενο της έκθεσης θα μιλήσει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. Θα λειτουργεί καθημερινά για ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 31 Οκτώβρη, για 7 μέρες τη βδομάδα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 1.400 ντοκουμέντα. Φωτογραφίες, εφημερίδες, περιοδικά, αυθεντικά χειρόγραφα και άλλα σπάνια αντικείμενα. Θα είναι «απλωμένα» πάνω σε 307 επιφάνειες που έχουν συναρμολογηθεί σε 91 καλαίσθητα ταμπλό και 18 κατασκευές (πύργους). Στα ταμπλό υπάρχουν πάνω από 150 κείμενα, 18 ποιήματα και περισσότεροι από 80 τίτλοι θεμάτων. Υπάρχουν, επίσης, 16 προθήκες (βιτρίνες), στις οποίες βρίσκονται υλικά, όπως μπροσούρες, φυλλάδια, προκηρύξεις, εφημερίδες της εποχής, όλα στην αυθεντική τους μορφή. «Πηγή» των εκθεμάτων είναι το Αρχείο του ΚΚΕ, του «Ριζοσπάστη» και προσφορές συντρόφων και φίλων.

Ο πολιτιστικός πολυχώρος βρίσκεται μέσα στο τρίγωνο που σχηματίζουν οι οδοί Θηβών και Π. Ράλλη απέναντι από τα σινεμά «ΒΙΛΑΤΖ». Η είσοδος είναι από τη Θηβών 245. Εκεί κάνουν στάση όλα τα λεωφορεία που περνάνε από Θηβών. Συγκεκριμένα, τα 703, 801, 802, 803, 804, 827, 845, 860 και 909 που εξυπηρετούν διάφορες περιοχές Αθήνας και Πειραιά. Από την πίσω πλευρά του Πολιτιστικού, την οδό Π. Ράλλη, κάνει στάση το τρόλεϊ 21 που ξεκινάει από την Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ