Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΚΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να επανέλθουν στο δημόσιο τα 52 οικόπεδα

Συλλαλητήριο χτες από κατοίκους και μαζικούς φορείς

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν χτες οι κάτοικοι του Δήμου Μίκρας Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής με αίτημα τη διακοπή των οικοδομικών εργασιών σε οικόπεδα που είχαν παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Ορους και στη συνέχεια πουλήθηκαν σε εργολάβους. Πρόκειται για 52 οικόπεδα που βρίσκονται σε έκταση 47 στρεμμάτων, στο δημοτικό διαμέρισμα Καρδίας του Δήμου Μίκρας. Για τα 25 απ' αυτά έχουν εκδοθεί οικοδομικές άδειες και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την κατασκευή κατοικιών, ενώ για τα υπόλοιπα εκκρεμεί η έκδοση αδειών. Τα οικόπεδα παραχωρήθηκαν στη Μονή Βατοπεδίου σε ανταλλαγή της έκτασης στη λίμνη Βιστωνίδα και στη συνέχεια πουλήθηκαν σε ιδιώτες με συμβόλαια που έγιναν στη διάρκεια της διετίας 2005 - 2006.

Οι διαδηλωτές κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από τα υπό κατασκευή κτίρια και διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κατέλαβαν συμβολικά και το εργοτάξιο. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Μίκρας σε ψήφισμα διαμαρτυρίας, που εξέδωσε ομόφωνα, ζητά να «παγώσουν» άμεσα όλες οι οικοδομικές δραστηριότητες στα οικόπεδα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ που ανέφερε ότι το θέμα δεν είναι δικαστικό αλλά πολιτικό και κάλεσε το λαό της περιοχής να κλιμακώσει τον αγώνα του για να περιέλθουν τα οικόπεδα στο δημόσιο. Τόνισε ότι οι δημόσιες εκτάσεις (οικόπεδα, δάση, ακτές κ.ά.) αποτελούν δημόσια περιουσία και ανήκουν στο λαό και δεν μπορεί να παραχωρούνται σε Μονές και επιχειρηματικούς ομίλους. Καταλογίζοντας ευθύνες στις κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) για το «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου, ζήτησε ακύρωση της ανταλλαγής και νομοθετική ρύθμιση για όλες αυτές τις διεκδικήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ