Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Αναζητούν προγραμματική σύγκλιση με ... «αντιδεξιά ταμπέλα»

Προγραμματική σύγκλιση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την «κυβερνητική συνεργασία», που μπορεί να φτάσει ακόμα και στη «συγχώνευση» των δυο κομμάτων, προτείνουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα αποπροσανατολιστικά «κελεύσματα» της ηγεσίας της «Κουμουνδούρου» για τη συγκρότηση ...«αντιδεξιού μετώπου».

Κοινός παρονομαστής στα σενάρια που συντηρούν τα στελέχη των δυο κομμάτων μέσα από την ανταλλαγή προτάσεων συνεργασίας η κοινή διαπίστωσή τους ότι μέσα στις θέσεις και τα προγράμματά τους υπάρχει πεδίο «σύγκλισης».

Λίγες μέρες μετά τις τοποθετήσεις του Αλ. Τσίπρα περί «αριστερής» μετακίνησης του ΠΑΣΟΚ, εμφανίστηκε ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος δίνοντας το ιδεολογικό περίγραμμα της αφετηρίας για «κοινή δράση», με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του «Φλας» την Κυριακή ανέφερε: «Θεωρώ ότι στο χώρο της δημοκρατικής Αριστεράς, δηλαδή της αριστεράς που έχει εγκαταλείψει τη δικτατορία του προλεταριάτου, είχε αποδεχτεί την ελεύθερη αγορά και τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αυτή λοιπόν είναι η Αριστερά. (!!) Στην Ελλάδα εκφράζεται από δύο κόμματα, από το Συνασπισμό και το ΠΑΣΟΚ, δε θα ήταν χρήσιμο να δούμε ποιες πραγματικά είναι οι διαφωνίες μας και αν υπάρχουν; Εγώ το βρίσκω πάρα πολύ χρήσιμο, πάρα πολύ έντιμο»!!

Για τον Θ. Πάγκαλο η σύγχρονη ...«αριστερά» πειθαρχεί στις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις, δεν αμφισβητεί την κυριαρχία των μονοπωλίων, ούτε των ιμπεριαλιστικών κέντρων και στηρίζει την πολιτική εξουσία της αστικής τάξης και αυτή εκφράζεται όπως είπε από το ΠΑΣΟΚ και το Συνασπισμό.

Τα στελέχη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δε σχολίασαν τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου, πώς θα μπορούσαν άλλωστε..., ούτε και την τοποθέτησή του πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο, βάσει του οποίου τόνισε ότι μπορεί να: «Βρεθεί μια μίνι προγραμματική σύγκλιση και ενδεχομένως να φτάναμε και στο σημείο, δεν το υποθέτω αυτή τη στιγμή, αλλά θα μπορούσε να συμβεί, να διαπιστώσουμε ότι οι διαφορές μας είναι τόσο μικρές που δε δικαιολογούν την ύπαρξη δύο πολιτικών σχημάτων και άρα μπορούμε να συγχωνευτούμε»!! Ο ίδιος μάλιστα αναρωτήθηκε «γιατί το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός δεν μπορούν να κάνουν ένα διετές πρόγραμμα διακυβέρνησης, το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα πράγματα, εκείνων των οποίων συμφωνούμε»...

Την ίδια στιγμή ο Κ. Σκανδαλίδης, επικεφαλής της ομάδας «διαλόγου με την αριστερά» που έχει συγκροτήσει ο Γ. Παπανδρέου, με συνέντευξή του στο «Εθνος» ανέφερε ότι «η "κυβερνώσα Αριστερά" (...) στηρίζεται στη μετάβαση από τον άγονο και ξεπερασμένο πια δικομματισμό της μεταπολίτευσης σε έναδιπολισμό», που όπως ισχυρίστηκε «αφορά την πρόοδο και τη συντήρηση». Μάλιστα ο ίδιος, σχολιάζοντας τις «έξι προτάσεις» του Αλ. Αλαβάνου για «κοινή δράση» κλείνοντας το μάτι σε μια κεντρική συνεργασία, σημείωσε: «Αν θέλει ο ΣΥΝ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, η ταμπακέρα βρίσκεται αλλού. Στην ανάγκη να κυβερνηθεί προοδευτικά η χώρα τώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος η Μ. Δαμανάκη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, χαρακτήρισε «αναγκαία» τη σύγκλιση ανάμεσα στα δυο κόμματα πάνω σε «προγραμματική» βάση χωρίς «προσχηματικούς όρους και προϋποθέσεις».

Σε συνέντευξή του χτες στα «ΝΕΑ» ο Αλ. Αλαβάνος ενισχύει παραπέρα τη βάση πάνω στην οποία επιδιώκεται να «χτιστεί» μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Ανάγοντας σε πρωταρχικό στόχο το να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ. Οπως είπε «το πρώτο κεντρικό μας μέτωπο είναι η ΝΔ» και «στόχος μας είναι η κυβέρνηση της ΝΔ». Στην ερώτηση τι εμποδίζει το γάμο με το ΠΑΣΟΚ, ο Αλ. Αλαβάνος κατέφυγε σε εξυπνακισμούς «αφήνουμε το γάμο και πάμε για πουρνάρια» είπε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ταρατατζούμ» και άλλοθι στη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ(2010-06-23 00:00:00.0)
Στην ΚΠΕ μεταφέρεται σήμερα η κόντρα(2009-08-29 00:00:00.0)
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ...(2008-09-23 00:00:00.0)
Λένε «ναι» στις προγραμματικές συγκλίσεις(2008-06-04 00:00:00.0)
Πολιορκείται από δυνάμει... συμμάχους(2007-01-20 00:00:00.0)
Ερωτας βαθύς... προ των πυλών(2006-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ