Σάββατο 11 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ: Είναι γνωστό ότι με απόφαση της κυβέρνησης η περιοχή Natura περιμετρικά του Αγίου Ορους έχει επεκταθεί μέχρι και πεντακόσια μέτρα από την ακτή. Η απόφαση αυτή, όμως, στρέφεται κατά εκατοντάδων ψαράδων, κυρίως της Χαλκιδικής, αφού τους απαγορεύει το ψάρεμα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Γιατί η κατασκευή του καταφυγίου πλοίων στην περιοχή της Μονής Αγίου Παύλου γίνεται με χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου, όταν απαγορεύεται να προσεγγίζουν την ακτή οι ψαράδες;
  • Αν η κυβέρνηση θα καταργήσει την προηγούμενη απόφαση για επέκταση της περιοχής Natura στα πεντακόσια μέτρα από την ακτή, ώστε να μπορούν να ψαρεύουν στην περιοχή οι παράκτιοι αλιείς.

* * *

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΑΓΚΑ ΣΤΟ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Το πρόβλημα του νερού είναι υπαρκτό. Εχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μαζί με τα τοπικά τους στηρίγματα στη Νομαρχία Αρκαδίας και στους Δήμους γιατί όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζουν το νερό ως εμπόρευμα.

Η μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας επιχειρεί να εμπορευτεί τα νερά της Νεστάνης (διπλανού χωριού) με τη δημιουργία εταιρείας εμφιάλωσης, δηλ. με την παραχώρησή τους σε ιδιώτη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης και Σπύρος Χαλβατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό, τι μέτρα θα πάρει για:

  • Να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης που υπάρχουν στη Μαντινεία και στην Τρίπολη.
  • Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων του Σάγκα που διεκδίκησαν να έχουν νερό.

Και τον καλούν να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής όλες τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί σχετικά με τη διαχείριση του νερού στο Δήμο Μαντινείας και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αρκαδίας.

* * *

ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ: Τελευταία δημοσιεύματα αναφέρονται στην καταστροφή δασικής έκτασης 6,5 στρ. στην Ελαφόνησο, η οποία αποχαρακτηρίστηκε από την Α/θμια Επιτροπή Επιλύσεως Δασικών Αμφισβητήσεων Ν. Λακωνίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης και Σπύρος Χαλβατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε:

  • Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αποχαρακτηρισμού των δασικών εκτάσεων στην Ελαφόνησο.
  • Να μην ισχύσουν οι αποχαρακτηρισμοί που ήδη έχουν γίνει με βάση τις αποφάσεις των Επιτροπών Επιλύσεων Δασικών Αμφισβητήσεων.

* * *

ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΟΙ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι γυμναστές και γυμνάστριες που εργάζονται σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και αθλητικούς οργανισμούς. Επί της ουσίας, πολλές φορές, εργάζονται σε άσχημες συνθήκες, με ωράρια που βλάπτουν τη σωματική και φυσική τους κατάσταση, ιδιαίτερα των γυναικών εργαζόμενων. Πολλοί εργάζονται με ωρομισθία, με χαμηλότατη ωριαία αποζημίωση, με 8μηνες συμβάσεις που δεν ανανεώνονται, με συμβάσεις έργου. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο Δήμος Ηλιούπολης που προχώρησε στις απολύσεις γυμναστών στο Δήμο, οι οποίες ανακλήθηκαν έπειτα από την αντίδραση του Σωματείου Γυμναστών - Προπονητών Αττικής και των μαζικών φορέων της περιοχής.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα είναι διατεθειμένος να πάρει για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης, και συγκεκριμένα για:

  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι γυμναστές, χωρίς προϋποθέσεις, που εργάζονται σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις, αθλητικούς οργανισμούς δήμων και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να καταργηθεί ο θεσμός των συμβασιούχων, και ο κατώτερος μισθός να ανέρχεται στα 1.400 ευρώ.
  • Να χρηματοδοτηθούν πλήρως τα αθλητικά προγράμματα, τα ερασιτεχνικά σωματεία και όλες οι εγκαταστάσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, να δημιουργηθούν νέες, όσες χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα και αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους.
  • Οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις να μείνουν στο Δημόσιο για να αξιοποιηθούν υπέρ του λαού και της νεολαίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ