Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Οι τραπεζίτες μοιράζουν τα ιμάτιά τους στους φτωχούς

«Οι τράπεζες παίρνουν τα 28 δισ. ευρώ αλλά δίνουν ψίχουλα (...) αφού αύξησαν κατακόρυφα τα περιθώρια κέρδους τους και τα επιτόκια χορηγήσεων, εν μέσω κρίσης τώρα η μία μετά την άλλη προχωρούν σε μειώσεις μόλις 1% στα επιτόκια πιστωτικών καρτών και επιχειρηματικών δανείων» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

Ο Παπανδρέου σπεύδει να στηρίξει τους φτωχούς

«Με στόχο να πιέσει τις τράπεζες ούτως ώστε να στηρίξουν τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την πραγματική οικονομία, ο Γ. Παπανδρέου συναντά τους διοικητές των τραπεζών (...) επιδιώκει να περάσει στην κοινωνία ως ο υπεύθυνος πολιτικός (...) επιπλέον ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σαφές σχέδιο για την οικονομία της χώρας» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η ΝΔ ανακάλυψε ότι την αδικούν τα γκάλοπ

«Ο Γιόζεφ Γκέμπελς υποστήριζε πως η κοινή γνώμη διαθέτει ασθενή μνήμη και επομένως το ίδιο μήνυμα πρέπει να επαναλαμβάνεται πολλές φορές (...) η επανάληψη δημοσκοπήσεων που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται αποσκοπεί στην παγίωση μιας κατάστασης, ώστε αυτή να αποτυπωθεί και σε εκλογικό αποτέλεσμα» (η Σ. Βούλτεψη στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

...και κάτι ψυχές έραψαν το στόμα τους

«Οι έγκλειστοι των φυλακών, που δικαίως χαρακτηρίζονται αποθήκες ψυχών εδώ και χρόνια, διαμαρτύρονται (...) Τα στοιχεία που τεκμηριώνουν πόσο εξοντωτικές είναι οι ελληνικές φυλακές είναι γνωστά. Και τα αιτήματα των κρατουμένων σαφέστατα, κι ας τα κρίνει "ασαφή" το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών. Είναι "ασαφής" η απαίτηση να καταργηθούν οι φυλακές ανηλίκων; Είναι "ασαφής" η διεκδίκηση να εφαρμοστεί ο Σωφρονιστικός Κώδικας και να τεθεί φραγμός στη βαρβαρότητα όσων δεσμοφυλάκων χρησιμοποιούν ατιμωρητί το μικροβασίλειό τους σαν εκτονωτήριο; Είναι "ασαφές" το αίτημα να σταματήσουν οι εκβιαστικές πειθαρχικές ποινές και οι εκφοβιστικές μεταγωγές; Για όσους δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τα ακούσουν, ναι, τα αιτήματα των κρατουμένων είναι "ασαφή". Μήπως τουλάχιστον έχουν την καλή προαίρεση να διακρίνουν πόσο σαφές μήνυμα εκπέμπουν τα ραμμένα στόματα των τριών φυλακισμένων στα Τρίκαλα;» (ο Π. Μπουκάλας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ