Σάββατο 22 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ...

ΑΓΩΝΙΑ: «Ο φτωχός που θεωρείται υπεύθυνος για την κατάστασή του, ενοχοποιείται και γκετοποιείται, αντιμετωπίζεται σαν επικίνδυνη τάξη, σαν δυνάμει παραβάτης. Θα γίνει παραβάτης ή επαναστάτης; Διότι όταν η κοινωνική δυσαρέσκεια μεταμορφώνεται σε φουσκωμένο ποτάμι η οικονομική κρίση γίνεται βαθιά πολιτική» (η Τασούλα Καραϊσκάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: «Ολοκληρωτική καταστροφή στην ελαιοπαραγωγή προκάλεσε προχθές η πρωτοφανής χαλαζόπτωση που έπληξε πέντε μεγάλους δήμους στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου (...) ό,τι είχε απομείνει από την παρατεταμένη ξηρασία αλλά και την ασθένεια της σχινοκαρπίας το αποτέλειωσε το χαλάζι» (η ανταπόκριση στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ: «Επειδή ο καπιταλισμός έχει την ιδιότητα να ανανεώνεται συνεχώς ενσωμάτωσε στο οπλοστάσιό του την ιδεολογία της βιώσιμης ανάπτυξης. Εδώ βρίσκεται το μέλλον, στον "πράσινο καπιταλισμό" (...) από - ανάπτυξη ή βαρβαρότητα, αυτό είναι το σύνθημα της εποχής μας (...) Μπούρδες, απαντά ο διευθυντής σύνταξης του Marianne Αλεξί Λακρουά. Η λύση του οικολογικού προβλήματος δε βρίσκεται στη μείωση της ανάπτυξης, αλλά στη μείωση των ανισοτήτων. Το αποδεικνύει αυτό που συνέβη με τον τυφώνα Κατρίνα: οι περισσότεροι θάνατοι δε σημειώθηκαν τις ημέρες που ο τυφώνας έπληξε τη Νέα Ορλεάνη, αλλά την περίοδο που ακολούθησε (...) το κοινωνικό ζήτημα και το οικολογικό ζήτημα είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους» (από τη στήλη «Διαστάσεις» στα ΝΕΑ).

ΘΕΣΜΟΣ: «Κλειστή βρήκε την πόρτα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όταν θέλησε να επισκεφθεί το κέντρο ελέγχου καμερών που στεγάζεται στη ΓΑΔΑ κατά την πρόσφατη πορεία για το Πολυτεχνείο» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ