Τρίτη 25 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η δέσμευση του πρωθυπουργού ισχύει για το κεφάλαιο

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργείο Μεταφορών

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργείο Μεταφορών, σημείωσε τα εξής:

«Η δέσμευση του πρωθυπουργού, ότι δε θα υπάρξουν άλλοι φόροι, ισχύει για το κεφάλαιο, όχι για το λαό. Η αλήθεια είναι ότι η εργατική τάξη και τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα θα συνεχίσουν να ληστεύονται από τα μονοπώλια και το κράτος. Πληρώνουν τα κύρια φορολογικά βάρη που διαρκώς αυξάνουν μέσω της έμμεσης φορολογίας. Ταυτόχρονα οι επιχειρηματικοί όμιλοι υπόκεινται σε συμβολική φορολογία με τις συνεχείς μειώσεις των φορολογικών συντελεστών στις οποίες προχώρησαν οι κυβερνήσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στηρίζονται ποικιλοτρόπως και γενναιόδωρα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να διεκδικήσουν κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, δραστική μείωση της άμεσης φορολογίας τους και δραστική αύξηση της φορολογίας όλων των τμημάτων της πλουτοκρατίας. Κυρίως να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Τέλος, η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των απελευθερώσεων στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την ΕΕ αποδείχτηκε ότι και επώδυνη είναι για όλους τους εργαζόμενους και δεν εμποδίζει την εμφάνιση της κρίσης. Αντίθετα συμβάλλει στο να γίνει βαθύτερη και οξύτερη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ