Τρίτη 25 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Η θέση μας είναι «όλα στο φως»

Αιτιολογώντας την ψήφο του για την παραλαβή ή μη του υπομνήματος, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος σε γραπτή δήλωση αναφέρει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την άρνηση των Εφραίμ και Αρσένιου να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή. Οι λόγοι της άρνησής τους είναι προφανείς.

Για το διαδικαστικό ζήτημα που προέκυψε εξηγώ: Η ψήφος μου για να παραληφθούν από την Εξεταστική Επιτροπή τα γραπτά υπομνήματα των μαρτύρων υπηρετεί τη διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης. Δεν είναι δυνατόν να μάθουμε από τα ΜΜΕ το περιεχόμενο των υπομνημάτων και να μην έχουμε τη δυνατότητα σαν μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής να δούμε το περιεχόμενό τους και φυσικά ελεύθερα να το αξιολογήσουμε.

Η θέση μας είναι "όλα στο φως" και όχι με την επίκληση διαδικαστικών ζητημάτων να οδηγούμαστε αντικειμενικά στο να μη μάθουμε το τι λένε εγγράφως οι πρωταγωνιστές ύποπτοι της όλης υπόθεσης». Κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «η παραλαβή των υπομνημάτων δημιουργεί προηγούμενο και για επόμενους μάρτυρες προκειμένου αυτοί να αρνηθούν την προφορική εξέταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ