Τρίτη 25 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
Θα ιδιωτικοποιηθούν για λόγους ... τάξης και διαφάνειας!

Αποκαλυπτική απάντηση του υπουργού Εσωτερικών σε Ερώτηση βουλευτή του ΚΚΕ

Με το επιχείρημα ότι η μετατροπή των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών στα ανώνυμες εταιρείες θα ...ενισχύσει τη διαφάνεια επέλεξε - μεταξύ άλλων - να απαντήσει χτες ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος στην Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη. Η τελευταία απαίτησε το άμεσο σταμάτημα αυτής της πολιτικής, ζητώντας την ένταξη των ραδιοσταθμών σε δημόσιου χαρακτήρα καθεστώς.

Για λόγους ...τάξης και διαφάνειας θα ιδιωτικοποιηθούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί! Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να αιτιολογήσει την κυβερνητική πρακτική. Εκτίμησε ότι η μετατροπή των ραδιοσταθμών σε ΑΕ «δε σημαίνει ότι εμπορευματοποιούνται», αλλά ότι «απλά μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα κοινοτικό πλαίσιο». Χαρακτηριστική ήταν η φράση, σύμφωνα με την οποία «δε γίνεται να κάνω Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου τους ραδιοσταθμούς», αφού «και αντισυνταγματικό θα ήταν και δε θα μπορούσαν να επιβιώσουν». Ο υπουργός Εσωτερικών είπε επίσης ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο «επιχειρεί να βάλει μια τάξη στο άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» και «ανταποκρίνεται στην ανάγκη για διαφάνεια», τονίζοντας πως «οι σταθμοί πρέπει να έχουν τη μορφή ΑΕ» προκειμένου αυτή να διασφαλιστεί! Προκειμένου να ...χρυσώσει το χάπι, υποστήριξε πως «υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς του προσωπικού στον οικείο δήμο», ενώ «παρατείνεται έως το τέλος του 2009 το ισχύον καθεστώς».

Την ...αποστροφή της κυβέρνησης από την πρόταση του ΚΚΕ για μετατροπή των ραδιοσταθμών σε Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου σχολίασε παίρνοντας το λόγο η Λιάνα Κανέλλη, λέγοντας πως «έχετε θεοποιήσει» τον ιδιωτικό τομέα. «Στην πραγματικότητα, επισήμανε, απελευθερώνετε συχνότητες για αγορά από ιδιώτες» και «ιδιωτικοποιείτε ακόμη και την έκφραση των κατοίκων» στους δήμους. Οσον αφορά τα περί ...τάξης, η Λ. Κανέλλη θύμισε ότι συνολικά η αγορά τακτοποιημένη ήταν, παρ' όλα αυτά σήμερα βρίσκεται σε καθεστώς κρίσης, θυμίζοντας παράλληλα ότι στην Ελλάδα και στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης «τα λεφτά από τη διαφήμιση τα έβγαλαν αυτοί που ήταν με εκκρεμείς άδειες στον ιδιωτικό χώρο».

Αναφερόμενη στη μεταφορά προσωπικού από τους δημοτικούς ραδιοσταθμούς, η βουλευτής του ΚΚΕ αναρωτήθηκε: «Θα τους μεταφέρετε πού; Θα πάρετε τον μουσικό παραγωγό και θα τον πάτε στην εταιρεία ανάπτυξης παιδικών σταθμών;». Επίσης αναρωτήθηκε «δε θα γίνει ξεσκαρτάρισμα;», σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν πληρούν κατ' ανάγκη τις προϋποθέσεις για μετακίνηση με βάση τις εργασιακές σχέσεις με τις οποίες εργάζονται.

Η Λιάνα Κανέλλη, απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση και τις αναφορές της στο άναρχο καθεστώς των δημοτικών ραδιοσταθμών, έθεσε το ερώτημα του τι έκανε η κυβέρνηση «όταν οι δήμαρχοι χρησιμοποιούσαν για ίδιον όφελος ραδιοσταθμούς; Με πρώτο της Αθήνας». Οσον αφορά τον ιδιωτικό χαρακτήρα των Μέσων Ενημέρωσης, ανέφερε πως «ΝΠΙΔ είναι η ΕΡΤ και είδαμε πού έφτασε. Στη φραπελιά».

Τέλος, επισήμανε πως η πολιτική ιδιωτικοποίησης των δημοτικών ραδιοσταθμών εντάσσεται στις «στρατηγικές πολιτικές επιλογές και των δυο κομμάτων για τη χειραγώγηση». Οι σταθμοί - σημείωσε - «θα ξεπουληθούν σε ιδιώτες», οι οποίοι «θα ελέγχουν ένα δήμο και θα πουλάνε υπηρεσίες πολιτικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ