Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κοροϊδεύουν τα παιδιά με αναπηρίες

Γρηγοριάδης Κώστας

Μόνο ως κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ε. Στυλιανίδη που με αφορμή τη σημερινή μέρα ατόμων με αναπηρία υποστηρίζει ότι έχει προχωρήσει σε «μια σειρά θεσμικών και οργανωτικών αλλαγών για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που "χτυπά" τη σχολική διαρροή και τους εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για μόρφωση και εργασία».

Γιατί: 180.000 περίπου παιδιά με αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες βρίσκονται εκτός ειδικής εκπαίδευσης. 700 μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στα ειδικά σχολεία στην Αττική από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν μπορούν να πάνε για μάθημα γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μεταφορικά μέσα. Η όποια λύση δίνεται - τελικά και μετά από «εγκλεισμό» των μαθητών στα σπίτια τους - εφαρμόζεται από το νέο έτος, πρόχειρα, με ακατάλληλα μέσα και ωφελεί τους ιδιώτες που θα αναλάβουν τη μεταφορά... Ο υπουργός Παιδείας επαίρεται για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας της ειδικής αγωγής τη στιγμή που έχει ήδη αποκαλυφθεί ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και πως με αυτόν τον τρόπο μεταφέρονται πρόσθετα οικονομικά βάρη στις πλάτες των γονιών.

Ας μην προσπαθεί λοιπόν ο υπουργός Παιδείας να βρει ευθύνες στο «κοινωνικό σύνολο» για την «ανάπτυξη θετικών στάσεων απέναντι στην "κατάσταση" της αναπηρίας». Οι ευθύνες για τα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στη μόρφωση και την ειδική αγωγή, για τους νέους ανάπηρους που δεν έχουν πρόσβαση στη δουλειά, είναι όλες ευθύνες της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης. Γιατί πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρουν οι ανάπηροι και τα προβλήματά τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ