Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Σοκ για αλλαγή φρουράς

«Επειδή η ιστορία απεχθάνεται το κενό ίσως να χρειάζονταν το σοκ και η κρίση αυτών των ημερών για να αρχίσουμε τουλάχιστον να συνειδητοποιούμε πως το μεταπολιτευτικό κράτος και το πολιτικό προσωπικό έχουν χρεοκοπήσει από κάθε άποψη» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Με διαμόρφωση πραγματικότητας

«Εμβρόντητοι είδαμε χιλιάδες, πολλές χιλιάδες νέων να βάζουν κουκούλες και να βγαίνουν στους δρόμους δεκάδων πόλεων της χώρας για να εκδηλώσουν την οργή τους σπάζοντας και καίγοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους (...) είναι προφανές ότι δεν έχουμε πλέον να κάνουμε με τις λίγες εκατοντάδες "μπαχαλάκηδες" ούτε με κάποιους προβοκάτορες της Ασφάλειας ή μυστικών υπηρεσιών. Το καινούριο φαινόμενο είναι ότι χιλιάδες νέοι αισθάνονται τόσο καταπιεσμένοι και ανήμπορα αδιέξοδα οργισμένοι, ώστε φόρεσαν κουκούλες και βγήκαν στους δρόμους για να τα σπάσουν (...) οι κουκουλοφόροι (...) δεν αποτελούν περιθωριακά, αποκομμένα στοιχεία από το κοινωνικό σύνολο» (ο Γ. Δελαστίκ στο ΕΘΝΟΣ).

Με όλο το συρφετό επί σκηνής

«Παλιότερα αρκετοί από τους μαχόμενους δημοσιογράφους γνώριζαν ποιοι περίπου κρύβονταν πίσω από τις κουκούλες. Ηταν κάποιοι ανόητοι "αναρχικοί", κάποιοι ασφαλίτες, κάποιοι πρακτορίσκοι Μυστικών Υπηρεσιών, κάποιοι εγκάθετοι ορισμένων κομμάτων, κάποιοι απόστρατοι υπαξιωματικοί (οι οποίοι έδρασαν και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου) και κάποιοι κοινοί λαφυραγωγοί. Σήμερα - με δεδομένη τη νέα κατάσταση στα Βαλκάνια, με δεδομένη τη λαθρομετανάστευση, με δεδομένη την κρίση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και με δεδομένο τον άθλιο ρόλο της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία - υπάρχουν και δικαιολογημένες ύποπτες και αρκετές ενδείξεις ότι οι κουκουλοφόροι έχουν εμπλουτισθεί και "αναβαπτιστεί". Αν η κυβέρνηση αποφάσιζε να εγκλωβίσει και να συλλάβει ορισμένους και να τους βγάλει τις κουκούλες εκτός από τους "γνωστούς άγνωστους" αναρχικούς, σίγουρα θα έπεφτε πάνω σε περίεργες φάτσες - μεταξύ των οποίων: ακροδεξιά περιτρίμματα, διπλοί πράκτορες, απολυμένοι από το Σώμα αστυνομικοί, τέως μισθοφόροι του Ου Τσε Κα, δήθεν οικονομικοί μετανάστες, άτομα διασυνδεμένα με ξένες πρεσβείες κ.ά. (...) γιατί δεν προχωρεί; (...) διότι φοβάται την οριστική ρήξη με κάποια κέντρα!» (ο Χρ. Θεοχαράτος στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι ήξερε η Πρεσβεία για την προσπάθεια προβοκάτσιας στο Σύνταγμα; (2023-03-08 00:00:00.0)
Δεν τρομοκρατείται ο λαός (2011-07-01 00:00:00.0)
Πίσω από την «κουκούλα» (2009-03-18 00:00:00.0)
Στόχος το λαϊκό κίνημα (2007-05-13 00:00:00.0)
ΜΑΥΡΗ ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΚΛΩΣΤΗ... ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΗ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ (2006-02-04 00:00:00.0)
Κρίσιμα ερωτηματικά (1995-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ