Τρίτη 20 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το μελάνι...

«Οι εγκληματίες έχουν για υπόδειγμα τις μεθόδους ομάδων εκβιαστών άλλων χωρών, όπως η Ιταλία» (το κύριο άρθρο από τον Σ. Ψυχάρη στο ΒΗΜΑ).

...το απυρόβλητο

«Διαμορφώνουμε μια στρεβλή εικόνα για την ποιότητα και το περιεχόμενό του (σσ του εγκλήματος) από το πώς παρουσιάζεται από πολιτικούς και ΜΜΕ. Το έγκλημα αναζητείται στα υποβαθμισμένα σοκάκια του κέντρου και όχι στις πολυτελείς "πιάτσες" της νύχτας, στη δράση των αλλοδαπών και όχι στις νομιμοφανείς επιχειρήσεις που στήνουν οι μαφίες, ακόμη λιγότερο στις χρηματιστηριακές καταχρήσεις, στις παραβάσεις του εργατικού και φορολογικού δικαίου, στα περιβαλλοντικά εγκλήματα, την εγκληματικότητα των λευκών κολάρων κ.ο.κ.» (η Τασούλα Καραϊσκάκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

κι όποιον συναντήσει η κλούβα...

«Σαρωτική επιχείρηση εκκαθάρισης στα μεγάλα αστικά κέντρα καταστρώνει η ΕΛΑΣ σε συνεργασία με την ΕΥΠ (...) οι επιχειρήσεις που σχεδιάζονται δε θα έχουν προηγούμενο στα αστυνομικά χρονικά (...) το πρότυπο των επιχειρήσεων "σκούπα" παραμένει η μήτρα των σχεδιασμών» (το πρώτο θέμα στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

Με όνομα και επώνυμο

«Το πλοίο "Wehr Elbe" της εταιρείας "Oskar Wehr" από το Αμβούργο πλέει κάπου στο Ιόνιο φορτωμένο με 989 εμπορευματοκιβώτια που περιέχουν πυρομαχικά των ΗΠΑ και έχοντας κλειστό το tracker για να μην εντοπίζεται η ακριβής θέση τους από το αυτόματο σύστημα αναφοράς θέσης (APRS) (...) η US Military Sealift Command από τη Νάπολη προσπαθεί να βρει άλλους τρόπους για τη διεκπεραίωση του φορτίου στο Ισραήλ» (το ρεπορτάζ στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ).

Το φόντο της ...ορκωμοσίας

«Δεκάδες κάτοικοι της Πόλης της Γάζας βγήκαν χθες στους σκαμμένους από τις βόμβες δρόμους και αντίκρισαν εικόνες βιβλικής καταστροφής (...) το υπουργείο υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε απολογισμό τουλάχιστον 1.300 νεκρών εκ των οποίων 410 παιδιά» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ