Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Από τις ομιλίες των αντιπροσώπων

-- Για τις προσπάθειες χειραγώγησης της συνείδησης των φοιτητών στα Πανεπιστήμια μίλησε αντιπρόσωπος φοιτητής, φέρνοντας στη συνδιάσκεψη πείρα από τη δράση της Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Τόνισε την ανάγκη «να αναδείξουμε το ταξικό συμφέρον των φοιτητών κόντρα στη λογική ότι οι φοιτητές πρέπει να σκέπτονται για το συμφέρον του εργοδότη πριν από τον εργοδότη».

-- Τους λόγους για τους οποίους έφθασαν σε σημαντικές επιτυχίες οι εργαζόμενοι στη Ζώνη ανάλυσε αντιπρόσωπος συνδικαλιστής. Οπως τόνισε:

  • Τα πλαίσια και σε πολλές περιπτώσεις και η τακτική των αγώνων καταλήχθηκαν από τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς.
  • Επαιξε σημαντικό ρόλο η συνεχής λειτουργία της παράταξης.
  • Σπάσαμε ιδεολογήματα όπως ότι αν κάνουμε απεργίες θα φύγουν οι δουλειές.
  • Εγινε καθαρό πως οι αγώνες ήταν όλων των εργαζομένων, οι κομμουνιστές ήταν οι πρωτοπόροι σ' αυτούς.

-- Με τον προσανατολισμό της εδαφικής ΚΟΒ στην εργατική δουλειά ασχολήθηκε στην ομιλία του αντιπρόσωπος από την Κοκκινιά, τονίζοντας πως:

  • Υπόθεση της εδαφικής ΚΟΒ και ΟΒ είναι η τρομοκρατία της εργοδοσίας σε ένα εργοστάσιο ή η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας στους χώρους ευθύνης τους.
  • Υπόθεση των εδαφικών Οργανώσεων είναι να ανοίξει το ζήτημα π.χ. των συγκοινωνιών και των εισιτηρίων στους εργαζόμενους ενός εργοστασίου που η πλειοψηφία τους σπαταλά απεριόριστο χρόνο για να φθάσει στο χώρο εργασίας.
  • Υπόθεση των εδαφικών Οργανώσεων είναι να ανοίξουν στους εργασιακούς χώρους ζητήματα κοινωνικών υποδομών όπως οι δωρεάν Παιδικοί Σταθμοί για όλα τα παιδιά της εργατικής τάξης, τα ζητήματα δημοτικής φορολογίας και ανταποδοτικότητας κλπ.

-- Με τα προβλήματα των μεταναστών ασχολήθηκε ο τελευταίος ομιλητής, αναφέροντας πως «όπου υπάρχει μαζική παρέμβαση του ΠΑΜΕ, οι μετανάστες βγαίνουν από το καβούκι τους». Τόνισε πως «η πιο άθλια εκμεταλλευόμενη γυναίκα είναι η γυναίκα μετανάστρια», σημείωσε πως είναι «αναγκαία η ενιαία πάλη Ελλήνων και μεταναστών», τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να σημειωθεί πρόοδος στη συσπείρωσή τους με τις ταξικές δυνάμεις, αν δεν ασχοληθούν σοβαρά όλες οι ΚΟΒ με τα προβλήματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ