Παρασκευή 23 Γενάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

ΟΙ ΤΙΜΕΣ: «Το καλαμπόκι φέτος παίρνει τη μισή τιμή που έπαιρνε πέρσι, ενώ γύρω στο 30% είναι η πτώση της τιμής στο σιτάρι (...) στο βαμβάκι η πτώση της τιμής είναι γύρω στο 40% (από τα 35 λεπτά το κιλό πέρσι, στα 20 λεπτά φέτος), οι έλληνες αγρότες αναγκάζονται να πωλούν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ακόμη και 2 ευρώ το κιλό, ενώ πέρσι είχε πάνω από 3 ευρώ» (η καταγραφή στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΑ «ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ»: «Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat οι Ελληνες αγρότες υπέστησαν το διάστημα 2000-2008 τη μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματός τους μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (...) οι μόνοι που ευνοούνται από την κυβερνητική αγροτική πολιτική είναι τα κυκλώματα των μεσαζόντων. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι δικαιολογημένες. Αρκεί να μεριμνήσουν ώστε να μην αποβούν εις βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΤΟ ΚΛΑΜΑ: «Ενας από τους πλουσιότερους άνθρωπος της Ιρλανδίας, ο Πάτρικ Ρόκα, έθεσε τέλος στη ζωή του (...) εικάζεται ότι έχασε πολλά χρήματα επενδύοντας σε "πυραμίδα" που είχε στήσει ο κοσμικός συμπατριώτης του Μπρέιφνε Ο' Μπράιαν (...) παραμονές Χριστουγέννων είχε αυτοκτονήσει ο μεγαλοεπενδυτής Τιερί Μαργκόν ο οποίος απώλεσε πολλές περιουσίες πελατών του εξαιτίας της πυραμίδας Μέιντοφ (...) αυτόχειρας ήταν και ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος Αντολφ Μέρκλε» (οι καταγραφές επίσης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ