Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα φορολογικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΜ, ΒΕΒΑΙΑ, αν δε βγάλει κάθε χρόνο μια λίστα με φοροφυγάδες το υπουργείο Οικονομικών, δεν μπορεί, κάτι θα πάθει! Εχει κάνει την υπόθεση της υλοποίησης της αντιλαϊκής φορολογικής πολιτικής (της είσπραξης φορολογικών εσόδων, όπως λένε οι πολιτικοί προϊστάμενοί του) σκανδαλοθηρικό σίριαλ.

Και το λέμε αυτό, γιατί δεν επιλέγονται τυχαία, βέβαια, επώνυμοι και ει δυνατόν τραγουδιστές και ηθοποιοί, ως «αποδιοπομπαίοι τράγοι»!

Προφανώς, αυτό γίνεται, μήπως και ξεχάσουμε ότι ναι μεν μια φορά το χρόνο ανακοινώνει ο ΣΔΟΕ μερικά τρανταχτά ονόματα, πλην, όμως, τις υπόλοιπες μέρες του έτους καταζητεί τον ανώνυμο μισθωτό, συνταξιούχο και μικρομεσαίο. Και μάλιστα ...«νεκρό ή ζωντανό», κατά τα πρότυπα των «γουέστερν».

Ασε, που τα πραγματικά τρανταχτά ονόματα της ολιγαρχίας μένουν στο απυρόβλητο και τις 365 μέρες του χρόνου... Τα στοιχεία, άλλωστε, των ΔΟΥ θα δημοσιοποιηθούν και θα μάθουμε ποιος την πλήρωσε τη νύφη και για το 1999.

Οσο για τα περίφημα ...αφορολόγητα όρια που ανακοίνωσε προχτές ο Παπαντωνίου, στην καλύτερη περίπτωση, «ασπιρίνες» είναι για το μόνιμο πονοκέφαλο του μέσου Ελληνα, που δεν περνάει με τίποτε.

ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ με την ...ιστορία αποφάσισε, φαίνεται, να κάνει χτες, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο πρόεδρός της Κάρολος Παπούλιας, ποιος ξέρει γιατί.

Προέβη σε ...«ιστορική», όπως ανέφερε, αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία το 1988 στο Νταβός, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε έλθει σε συμφωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο Τ. Οζάλ για απόσυρση του κατοχικού στρατού από την Κύπρο, που δεν ευοδώθηκε λόγω του θανάτου του Οζάλ... Καλά... Τώρα, δηλαδή, εμείς τι να πούμε;

Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιες δηλώσεις εν έτει 2000 γίνονται απολύτως εκ του ασφαλούς, αφού κανένας από τους παρόντες στην τότε συζήτηση, δεν είναι πλέον ζωντανός...


Γρηγοριάδης Κώστας

Φυσικά, ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε να αρπάξει την ευκαιρία και μίλησε για «δικαίωση» του πρώην πρωθυπουργού και πατέρα του... Πάντως, όλη η Ελλάδα θυμάται ακόμα το περίφημο «Μέα Κούλπα»!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ