Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ικανοποιημένοι και οι Τούρκοι από τα νέα σχέδια της άσκησης!

«Νέα σχέδια» ετοίμασε το ΝΑΤΟ για την άσκηση «Destined Glory» μετά την ένσταση της Τουρκίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Ντιρίοζ, ο οποίος, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το απόγευμα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη «κρίση» σχετικά με τον αεροδιάδρομο πάνω από τη Λήμνο και την Ικαρία, αλλά όχι στο θέμα της προχθεσινής απογείωσης τουρκικών αεροσκαφών με σκοπό να αναχαιτίσουν τρία ελληνικά μαχητικά που είχαν σηκωθεί για να μετάσχουν στην άσκηση «Destined Glory».

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «διαπιστώθηκαν ορισμένα στοιχεία που έρχονταν σε αντίθεση με το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης που έχουν κάποια νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με βάση διεθνείς συμφωνίες». Ο Τούρκος εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι «οι τουρκικές στρατιωτικές αρχές έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα και πρόβαλαν σχετική ένσταση στο ΝΑΤΟ». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το ΝΑΤΟ έλυσε το πρόβλημα με τρόπο ικανοποιητικό και εξέδωσε νέα σχέδια και νέες εντολές».

Τέλος, στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «οι κανόνες της Συμμαχίας καθιστούν αναγκαία την εφαρμογή των νέων σχεδίων εκ μέρους όλων των χωρών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ