Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Οι αρμόδιοι να υπερασπίσουν την αλήθεια
  • Επιστολή στο ΕΡΣ, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ έστειλε χτες ο Ορ. Κολοζώφ, με την οποία καταγγέλλει την προσπάθεια σπίλωσης του Π. Κοσιώνη και του ΚΚΕ από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος»
  • Τον Απ. Κακλαμάνη ενημέρωσε ο Αντ. Σκυλλάκος

Επιστολή προς το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και τις διοικήσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ έστειλε χτες ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, με την οποία επισημαίνει την απόπειρα διασυρμού του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη και του Κόμματος συνολικά, από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μ. Τριανταφυλλόπουλου.

Για το ίδιο θέμα άλλωστε ο Αντώνης Σκυλλάκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, επισκέφθηκε χτες και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε στον Αντ. Σκυλλάκο την αντίθεσή του στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης εκπομπής και υπογράμμισε ότι έκανε προσπάθειες να παρέμβει κατά τη διάρκειά της, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Η επιστολή προς το ΕΡΣ, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, που επιδόθηκε και στον Απ. Κακλαμάνη, έχει ως εξής: «Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να επισημάνουμε την πρωτοφανή απόπειρα σπίλωσης και τηλεοπτικού διασυρμού του βουλευτή του ΚΚΕ Παναγιώτη Κοσιώνη και του Κόμματός μας από την εκπομπή του κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλου "Κίτρινος Τύπος" (15.10.2000) της τηλεόρασης του ALPHA.

Με αφορμή αυτοκινητικό ατύχημα που έγινε στις 19 Ιούλη 2000, ο δημοσιογράφος Μ. Τριανταφυλλόπουλος, παρά το γεγονός ότι γνώριζε τα πραγματικά γεγονότα, που σε καμιά περίπτωση δε συνιστούν ούτε εγκατάλειψη τραυματία, ούτε οποιαδήποτε αρνητική συμπεριφορά του βουλευτή, "έστησε" την εν λόγω εκπομπή με αποκλειστικό στόχο να κατασυκοφαντήσει τον βουλευτή Π. Κοσιώνη και το ΚΚΕ. Απόδειξη, εκτός από τη συστηματική διαστρέβλωση των γεγονότων, της αλήθειας αποτελεί το ότι καθ' όλη τη διάρκεια της εκπομπής υπήρχε στην οθόνη τίτλος περί "εγκατάλειψης" από τον βουλευτή του ΚΚΕ.

Επισημαίνουμε, επίσης, ότι ο δημοσιογράφος κατέφυγε σε αντιδεοντολογικές και παράνομες μεθόδους, όπως η υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του βουλευτή Π. Κοσιώνη, αποσπάσματα των οποίων παρουσίασε κατά το δοκούν.

Εχουμε τη γνώμη ότι τα αρμόδια όργανα (ΕΡΣ, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ) θα πρέπει να επιληφθούν του θέματος και να υπερασπίσουν την αλήθεια, την αντικειμενική ενημέρωση και τους κανόνες δεοντολογίας, που στη συγκεκριμένη εκπομπή καταπατήθηκαν βάναυσα».

Η «Πελοπόννησος»

Από το φύλλο της 17ης Οκτώβρη της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναδημοσιεύουμε το παρακάτω πρωτοσέλιδο σχόλιο, με τίτλο «Τα κίνητρα του διασυρμού»:

«Αφότου επέλεξε για τίτλο της εκπομπής του τη φράση "Κίτρινος Τύπος" και ντεκόρ που παραπέμπει σε ζούγκλα, τα πάντα είναι αναμενόμενα. Και είναι αλήθεια πως κατά καιρούς φρόντισε να επιβεβαιώσει και τον τίτλο και το ντεκόρ.

Τελευταίο του θύμα ο βουλευτής Π. Κοσιώνης. Ο οποίος διεσύρθη ανά το πανελλήνιο για εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο ατύχημα. Βέβαια, από την εκπομπή σαφώς προέκυπτε ότι, μετά το ατύχημα και ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, ο βουλευτής παρέμεινε επιτόπου, ανέφερε το περιστατικό σε περιπολικό της αστυνομίας και επί δίωρο ανέμενε ματαίως το ανακριτικό της Τροχαίας. Πού η εγκατάλειψη και προς τι ο διασυρμός; Προσθέστε επίσης την παράνομη ηχογράφηση και μετάδοση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και το σκηνικό της παγίδευσης του βουλευτή προκύπτει ξεκάθαρα.

Το κακό έχει παραγίνει και η έρευνα επείγει. Και για τις σκαστές παρανομίες που διεξήχθησαν επί της εκπομπής και για τα πραγματικά της κίνητρα. Αρκετά!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιτακτική η ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών(2011-05-20 00:00:00.0)
Παρεμπιπτόντως ... «ρεζέρβα»(2006-01-24 00:00:00.0)
«Βορά» της θεαματικότητας οι ανήλικοι(2001-11-21 00:00:00.0)
Συζήτηση για την «επιχείρηση» σπίλωσης του Π. Κοσιώνη(2000-11-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2000-11-09 00:00:00.0)
Η αήθης επίθεση(2000-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ