Τρίτη 26 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φοβούνται τη λαϊκή δύναμη

Στις 7 Ιούνη δίνεται μια ευκαιρία σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνθρωπο του μόχθου απ' τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στα παιδιά τους, να τρομοκρατήσουν αυτούς που τους τρομοκρατούν κάθε μέρα, κάθε ώρα της ζωής τους. Αυτούς, που καθημερινά ανασύρουν «βέλη» απ' τη «φαρέτρα» της αντιλαϊκής αντιδραστικής τους πολιτικής και τα εκτοξεύουν εναντίον κεκτημένων δικαιωμάτων τους, εναντίον του δικαιώματός τους να ζουν μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Η μάχη των ευρωεκλογών είναι μια κορυφαίας σημασίας μάχη για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η άποψη που προβάλλεται ότι η απειθαρχία και ανυπακοή στην πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της πλουτοκρατίας θα φέρει μεγαλύτερα δεινά στο λαό επιδιώκει να τρομοκρατήσει κάθε μορφή πάλης για διεκδίκηση της ικανοποίησης των αναγκών της λαϊκής οικογένειας, εκβιάζοντας τους ανθρώπους του μόχθου, κόντρα στο ΚΚΕ, γιατί τρέμουν την άνοδό του. Αλλωστε, σ' αυτό βλέπουν τον ένα και μοναδικό τους εχθρό.

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και «Οικολόγοι Πράσινοι», παρά τις όποιες διαφορές τους με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ , αθροίζονται στις δυνάμεις του ευρωενωσιακού μονόδρομου. Ο, δε, ΛΑ.Ο.Σ είναι τσόντα τους. Τους έχουν στο χέρι, λοιπόν, οι πλουτοκράτες.

Ο λαός μπορεί! Εχει τη δύναμη να τους φοβίσει. Εχει τη δύναμη να εκφράσει κατηγορηματικά, με τρόπο που δε θα επιδέχεται παρερμηνείες, τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή του. Εχει τη δύναμη να παρεμποδίσει τη λαίλαπα που έρχεται. Τη δύναμη να σηματοδοτήσει με την ψήφο του θετικές εξελίξεις, διεργασίες σε φιλολαϊκή κατεύθυνση. Μπορεί να το κάνει με τη συμμετοχή του και με την ψήφο του στο ΚΚΕ.

Εχει τη δύναμη, στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό της απόλυσης και της ανεργίας, των καθηλωμένων εισοδημάτων και των χρεών, της πανάκριβης Παιδείας και Υγείας, της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής του, να αντιτάξει την ψήφο του στις 7 Ιούνη, την πάλη του κάθε μέρα από εκεί κι έπειτα. Και τα δύο, σε κατεύθυνση σύγκρουσης, ρήξης με τους υπαίτιους της δυσβάσταχτης πραγματικότητας που ζει. Η ίδια του η καθημερινότητα, του υποδεικνύει χιλιάδες λόγους για να μαυρίσει όλους εκείνους που του μαυρίζουν τη ζωή. Χιλιάδες λόγους, για τους οποίους πρέπει να κάνει το αποφασιστικό βήμα, που θα τον οδηγήσει στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο μάχης και αντεπίθεσης, του ΚΚΕ.

Μπορεί να προσπεράσει, πρέπει να αγνοήσει τα εκβιαστικά διλήμματα, την καταστροφολογική προπαγάνδα, να κλείσει τα αυτιά στον αντικομμουνισμό, που χτυπά το ΚΚΕ για να χτυπήσει τον ίδιο, τη δυνατότητά του να πάρει τη ζωή του στα δικά του στιβαρά χέρια. Με την ψήφο του, να στείλει καθαρό το μήνυμα πως δεν ανέχεται άλλο να τον φοβίζουν, πως πήρε απόφαση να τους φοβίσει. Κι αυτό δε θα συμβεί παρά μόνον αν στην κάλπη πέσουν μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στο λαό με θέσεις και προτάσεις, με τη μόνη εναλλακτική πολιτική πρόταση για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες του και όχι αυτές των μονοπωλίων. Απευθύνεται στο λαό, έχοντάς του εμπιστοσύνη. Μένει να αποκτήσει κι ο ίδιος εμπιστοσύνη στη δύναμή του, πίστη στο δίκιο του και στη δυνατότητά του να το επιβάλει. Και να το δείξει, ψηφίζοντας μαζικά ΚΚΕ.


Bάσω NIEΡΡΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ