Τρίτη 26 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συνάντηση με εκπροσώπους συνδικάτων της Ευρώπης

Για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις εξελίξεις στην ΕΕ συζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους συνδικαλιστές που βρέθηκαν στην Ελλάδα για τη Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

Από την προχτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Από την προχτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Με συνδικαλιστές από διάφορες χώρες που συμμετείχαν στην Πανευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Συνδιάσκεψη για την κρίση, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, συναντήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία χαιρέτισε τις εργασίες της Συνδιάσκεψης.

Μιλώντας για τη συνάντηση (έγινε χτες) κυβέρνησης, εργοδοτών και ΓΣΕΕ, προκειμένου να υπογραφεί η Προγραμματική Συμφωνία για τη διαχείριση από τους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους» εκατομμυρίων ευρώ που στόχο έχουν να συγκαλύψουν και να ανακυκλώσουν την ανεργία, η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε μεταξύ άλλων ότι αποτελεί «προσβολή και ύβρι στην εργατική τάξη της χώρας». Ανέδειξε τη σημασία της ύπαρξης και της δράσης του ΠΑΜΕ και αναφέρθηκε στη στρατηγική ταύτιση της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενη στις ευρωεκλογές είπε ότι «στην κάλπη καλούμε να συναντηθούν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ όχι μόνο οι φίλοι του και οι οπαδοί του, όχι μόνο αυτοί που μας συμπαθούν, αλλά και εκείνοι που μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις από εμάς για το σοσιαλισμό. Μπορεί να έχουν και ορισμένα ερωτηματικά για τις εκτιμήσεις μας για το σοσιαλισμό. Ωστόσο, είναι εργάτες, εργατοϋπάλληλοι, φτωχοί αγρότες, μικροί επιχειρηματίες, που θέλουν και επιδιώκουν να συναντηθούμε σε έναν αγώνα που έχει κεντρικό σύνθημα ανυπακοή και απειθαρχία στην ΕΕ».

Τέλος, μιλώντας για τα διάφορα αναχώματα που προβάλλει το σύστημα, επειδή το ΚΚΕ «είναι μια δύναμη που έχει συνεχή δυναμική πορεία», τόνισε: «Ορισμένα αναχώματα δε φαίνεται ότι μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο, όπως το ανάχωμα που εμείς το εντάσσουμε στον οπορτουνισμό. Ετσι, όλη η αγκαλιά άνοιξε για ένα από τα τέσσερα - πέντε οικολογικά κόμματα που κατεβαίνουν στη μάχη των εκλογών. Ενα κόμμα το οποίο είναι αδελφικός φίλος, ας το πω, της πολιτικής της ΕΕ και που μάλιστα δίπλα στο ΠΑΣΟΚ ηγείται της προπαγάνδας για τη "πράσινη ανάπτυξη". Δηλαδή, τώρα μιλάμε για τα παλιά και τα νέα πράσινα μονοπώλια». Ακολούθησε συζήτηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους σχετικά με τους κινδύνους που απειλούν τους λαούς στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, την κατάσταση του ελληνικού εργατικού κινήματος κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ