Τρίτη 26 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Σας είπαν ψέματα και θα σας ξαναπούν

Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στη Δράμα μίλησε χτες ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ

«Ενα σαφές μήνυμα που να εκφράζει την αγανάκτηση που νιώθουν καθημερινά από τη συνεχιζόμενη πολιτική που τους φορτώνει με άγχος και αβεβαιότητα μπορούν να στείλουν στις εκλογές στις 7 Ιούνη τα λαϊκά στρώματα με την ενίσχυση του ΚΚΕ». Αυτό τόνισε στη Δράμα, στη διάρκεια της ομιλίας του σε μεγάλη συγκέντρωση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, προσθέτοντας ότι «όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, θα οξύνουν το δικομματικό καυγά. Θα προσπαθούν να πολώσουν την κατάσταση, να φανατίσουν τον κόσμο. Να τον εγκλωβίσουν στο γνωστό πια και πλαστό δίλημμα... Μην τους ακούτε και μην τους πιστεύετε. Σας είπαν ψέματα και θα σας ξαναπούν».

«Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα Κόμματα που τάσσονται με την ΕΕ δεν πρόκειται να αλλάξουν την πολιτική τους, συνέχισε ο ομιλητής. Θα προσπαθούν συνεχώς να οξύνουν την αντιπαράθεση, για το ποιος είναι στην πράξη λιγότερο χειρότερος από τον άλλο.

Για να αλλάξει η πολιτική πρέπει να αλλάξει και η εξουσία. Από τους καπιταλιστές και τα μονοπώλια να περάσει στους εργάτες και το λαό. Ο πλούτος να ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και όχι σε αυτούς που ληστεύουν το λαό. Η κοινωνία να κινείται με γνώμονα τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι το κέρδος του κεφαλαίου. Τα μέσα παραγωγής να ανήκουν στην κοινωνία και όχι σε μια χούφτα πλουτοκράτες. Η οικονομία να είναι σχεδιασμένη για τις ανάγκες του λαού και όχι άναρχη για την αύξηση των κερδών των λίγων».

Ακόμη, ο Θανάσης Παφίλης επισήμανε ότι τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπίσει ο λαός τα νέα μέτρα που έρχονται, να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, να σταματήσει να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για το πόσα θα χάσει, να βάλει πλώρη για να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει και του τον κλέβει το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ