Τρίτη 26 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Συγκέντρωση δύναμης για σκληρές μάχες

Κάτι παράξενα πράγματα: Οσο οι δημοσκοπήσεις έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, «έκφραζαν τη λαϊκή θέληση». Μόλις η αστική τάξη εκτίμησε ότι το άλογο δεν τα βγάζει πέρα στη δουλειά που το ήθελαν, να χτυπήσει το ΚΚΕ, και σήκωσε δημοσκοπικά τους οικολόγους, στον ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν ότι οι δημοσκοπήσεις χειραγωγούν την κοινή γνώμη.

Η αστική τάξη έλεγε πάντα την αλήθεια. Την αλήθεια της τάξης της. Το ταμείο διατυπώνει και σήμερα καθαρά τις θέσεις της: «Ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα, στηρίζουμε όποιον συμφωνεί με αυτά». Δεν απαντά μόνο σ' όσους λένε πως σπρώχνει τη διαμαρτυρία να εκφραστεί ανώδυνα στους οικολόγους. Αλλά δείχνει και στους άλλους ποιος είναι ο όρος για να έχουν καθαρή στήριξη. Δεν αρκεί να σε έχει ανακηρύξει ο εφοπλιστής, πρέπει να μπορείς να αποδείξεις και ότι φροντίζεις εντατικά να μην έχει προβλήματα στο ταμείο της η χορηγός τράπεζα.

Οι αστοί καιρό τώρα ζητούν να επιταχυνθούν οι αναδιαρθρώσεις στην οικονομία και παράλληλα να υπάρξει αναμόρφωση στο πολιτικό σύστημα. Το πρόβλημα το έχουν όσοι ανακαλύπτουν τώρα τις κακές λέξεις. Οπως και όσοι φρόντισαν να χαρακτηρίσουν σκουριά την ταξικότητα στην πολιτική μέχρι που άρχισε να τους παίρνει η μπάλα.

Ο καθένας ό,τι σπέρνει θερίζει. Αρα καμιά αγωνία για τις αγωνίες των αστών. Τη δική μας σπορά εμείς. Οποιος δε καθάρισε έγκαιρα το χωράφι απ' τα ζιζάνια, θα τα θερίσει μαζί με το στάρι. Εισπράττοντας και το κόστος που συνεπάγεται αυτό.

Ο χρόνος είναι λίγος για μεγάλες συζητήσεις. Ο χρόνος όμως είναι και πολύς για να μην αφήσουμε κανέναν απ' όσους μπορούμε να πλησιάσουμε και να βάλουμε τα πράγματα με το κεφάλι πάνω, τα πόδια κάτω.

Στις λίγες μέρες που έμειναν η σκέψη να 'ναι σ' ό,τι έρχεται στις 8 Ιούνη. Και γι' αυτό, με καθαρό μυαλό στην κάλπη στις 7 Ιούνη.

Για τη δύναμη που θα χρειαστεί το λαϊκό κίνημα την επόμενη μέρα. Αυτή τη δύναμη τη συγκέντρωση της οποίας θέλουν να αποτρέψουν οι αστοί μέσα και από τις δημοσκοπήσεις, αυτήν που συγκεντρώνεται αργά αλλά σταθερά. Που δεν έχει ανάγκη χορηγό, γιατί έχει στήριξη στα λαϊκά στρώματα, ναι, ανάμεσα και σ' αυτούς που χτες ψήφιζαν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, αλλά περιμένουν ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ για να ακουμπήσουν το αύριό τους.

Η αστική τάξη έχει το δικό της σχέδιο ή σχέδια για την επόμενη μέρα στο πολιτικό σύστημα. Πιο καθαρό είναι το σχέδιό της στην οικονομία. Εκεί που θα επιχειρήσει να γονατίσει όσους δε γονάτισαν ακόμα. Εκεί θα γίνει η επόμενη μεγάλη μάχη, για κείνη τη μάχη συγκεντρώνουμε δυνάμεις με ισχυρότερο ΚΚΕ και από την κάλπη.

Ασχετο: Καταπληκτικά τα «ρεφλέξ» ορισμένων. Αυτών που σπεύδουν να θυμίσουν πως το πρόβλημα με τη βαρβαρότητα βρίσκεται στην ίδια τη λενινιστική αντίληψη για το Κόμμα και την εργατική εξουσία. Αλλωστε ο πρώτος φανατικός διδάξας της επίθεσης στο Κομμουνιστικό Κόμμα και το σοσιαλισμό ήταν ο επιφανής αντισοβιετικός «μαρξιστής», ο αρχιοπορτουνιστής της εποχής του, σοσιαλδημοκράτης Κάουτσκι. Που για να μπορεί να στηρίξει την αστική τάξη της Γερμανίας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη συμμετοχή της σοσιαλδημοκρατίας, του κόμματός του δηλαδή σ' αυτόν, και να γίνει αποδεκτό από την εργατική τάξη της Γερμανίας, μπήκε επικεφαλής της τότε αντισοβιετικής αντισοσιαλιστικής προπαγάνδας. Εχουν δίκιο απ' τη σκοπιά της τάξης που υπηρετούν ως «αριστεροί». Οπου και όταν οι εργάτες αναγνώρισαν στο επαναστατικό κόμμα νέου τύπου τη δική τους πολιτική εκπροσώπηση (με όλα όσα συνεπάγεται αυτό), τα πράγματα για τους καπιταλιστές δεν ήταν ρόδινα...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ