Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με ταξικά κριτήρια

Ο άνθρωπος και να θέλει, δεν μπορεί να κρύψει την ταξική του καταγωγή. Σαν πρώην βιομήχανος, ο Στέφανος Μάνος -που σήμερα έχει ιδρύσει το δικό του κόμμα των «Φιλελευθέρων»- κάνει ό,τι μπορεί για την προάσπιση των συμφερόντων των ανθρώπων της τάξης του. Οπως στο παρελθόν (από το πόστο του βουλευτή ή υπουργού των κυβερνήσεων της ΝΔ), φρόντιζε για την αύξηση των κερδών και των υπερκερδών των βιομηχάνων, έτσι και τώρα (από το πόστο του προέδρου των «Φιλελευθέρων») ο Στέφανος Μάνος φροντίζει για το καλό των ταξικών του φίλων.

Στα πλαίσια αυτά, εντάσσεται και η Ερώτηση που κατέθεσε προχτές στη Βουλή, με την οποία εμμέσως πλην σαφώς καλεί την κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογία στο πετρέλαιο που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία, επειδή -όπως υποστηρίζει- η τιμή «είναι η ψηλότερη στην ΕΕ».

Η αλήθεια, όμως, σχετικά με τη φορολογία του πετρελαίου που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία, είναι διαφορετική από αυτή που προσπαθεί να εμφανίσει ο κ. Μάνος. Μόλις την περασμένη βδομάδα, από στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΙΟΒΕ (ίδρυμα που χρηματοδοτείται από τους βιομηχάνους), προκύπτει ότι η Ελλάδα ανήκει στις χώρες της ΕΕ με τη χαμηλότερη και όχι την υψηλότερη φορολογία του πετρελαίου για τη βιομηχανία.

Απλά, ο Στ. Μάνος -προσπαθώντας να εξασφαλίσει πρόσθετα κέρδη για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις- παρακάμπτει ακόμη και τα στοιχεία του ΙΟΒΕ για να αποδείξει ότι είναι... περισσότερο βιομήχανος και από τους εν ενεργεία βιομηχάνους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ