Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Πασχαλίδη

Εντονες αντιδράσεις έχουν ξεσηκώσει οι δηλώσεις του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Γ. Πασχαλίδη , βάσει των οποίων οι σχολικές επιδόσεις είναι εξίσου ή και σημαντικότερες από τα Ολυμπιακά μετάλλια. Οι περισσότεροι πολιτικοί έκαναν λόγο γι' ατυχείς δηλώσεις, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού, Θ. Πάγκαλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ηταν μια σύγκριση που έγινε ποιητική αδεία, ίσως γιατί ο κύριος Πασχαλίδης είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται πολύ με τη λογοτεχνία. Ηταν κάτι το οποίο ελεγχθεί και δε νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε σημασία». Μάλιστα ο κύριος Πάγκαλος επέρριψε τις ευθύνες κυρίως στους κατοίκους της Μηχανιώνας, «που προκάλεσαν τα επεισόδια».

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) σ' ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «επιεικώς άστοχες και σ' ένα βαθμό υποτιμητικές δηλώσεις» που «επισύρουν υπονοούμενα» και παραπέμπουν στην τοποθέτηση του προέδρου της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, κατά την υποδοχή στη Βουλή των Ολυμπιονικών στο Σίδνεϊ. Περισσότερο δηκτικός ήταν ο Λάμπρος Παπακώστας που μίλησε γι' αψυχολόγητη δήλωση και πρόσθεσε: «Δεν έχει καμία λογική αυτή η δήλωση, ειδικά μετά από αυτές τις επιτυχίες που είχαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Δεν ξέρω αν υπονοούσε ότι οι Ελληνες αθλητές χρησιμοποιούν μόνο το σώμα τους και όχι το μυαλό τους για μια επιτυχία. Ισως δεν πέρασε ποτέ από τον αθλητισμό, γιατί για να κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να χρησιμοποιείς πάνω από όλα το μυαλό σου και μετά τη σωματική δύναμη.

Γενικώς στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι άσχετοι, σε άσχετα σημεία και κάνουν άσχετες δηλώσεις, σε άσχετα χρονικά σημεία. Κάτι τέτοιο δε νομίζω πως χρειάζεται. Η πολιτική έχει πολλούς αθλητές, οπότε ίσως θα πρέπει να αντιδράσουν και αυτοί. Θα πρέπει να βάλουν στη θέση τους τον οποιοδήποτε υπουργό, που κάνει τέτοιες δηλώσεις. Εκτός αν τελικά ανακαλύψανε στην κυβέρνηση τώρα ότι δε χρειάζεται να επενδύσουν στον αθλητισμό. Το 2004 είναι κοντά και αν είναι τόσο απλό και εύκολο να είσαι Ολυμπιονίκης, όπως λέει ο κ. Πασχαλίδης καλύτερα θα ήταν να μπουν οι υπουργοί και να τρέχουν στα στάδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ