Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΤΟΝΕΣ ΜΑΝΟΥΒΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Αγώνας ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα αντεργατικά μέτρα

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνοντας την καθολική αντίθεση των εργαζομένων στα αντεργατικά μέτρα και συνυπολογίζοντας τις δυνατότητες γενίκευσης της λαϊκής αντίδρασης, προσαρμόζει την τακτική της. Με μανούβρες σκοπιμότητας, οργάνωση συνδιασκέψεων και περιοδειών, επιδιώκει να ενισχύσει, να κάνει πιο αποτελεσματική την αντιλαϊκή επίθεση. Κυβέρνηση, βιομήχανοι, συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με σχέδιο, διαμορφώνουν το έδαφος για να περάσουν τα μέτρα με το λιγότερο κόστος, με ελιγμούς και χειρισμούς εκτόνωσης της αγωνιστικής δράσης.

Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, εξοπλισμένοι με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που δίνει απάντηση στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση και συμβάλλει στην ανάπτυξη του αγώνα για τη διεύρυνση των κατακτήσεων, καλούνται να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για να μην περάσουν, να μην εφαρμοστούν τα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης-βιομηχάνων.

Σ' αυτή την κατεύθυνση επιβάλλεται η χρησιμοποίηση όλων των μορφών συσπείρωσης και πάλης, στις πόλεις, στους τόπους δουλιάς, στους κλάδους, με άσκηση ισχυρής πίεσης στις διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων, με προετοιμασία απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν την περίοδο κατάθεσης και έναρξης της συζήτησης του αντεργατικού νομοσχεδίου στη Βουλή.


ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ