Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σύσκεψη αύριο για τη λαϊκή κατοικία

Καλεί εργατικά συνδικάτα και επαγγελματοβιοτέχνες στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του συνδικάτου

Το ζήτημα της ασφαλούς στέγης συνδέεται με την υψηλή ανεργία στην οικοδομή, αλλά «καίει» συνολικά τα λαϊκά στρώματα
Το ζήτημα της ασφαλούς στέγης συνδέεται με την υψηλή ανεργία στην οικοδομή, αλλά «καίει» συνολικά τα λαϊκά στρώματα
Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην ανεργία, αλλά και για την πραγματοποίηση των έργων που απαιτούν οι λαϊκές ανάγκες (ασφαλή κατοικία, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας κλπ.) οργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, αύριο Πέμπτη 5 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος), καλώντας σε συμμετοχή εργαζόμενους του κλάδου, πρωτοβάθμια συνδικάτα, αλλά και μικροεπαγγελματίες, βιοτέχνες.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται μια εβδομάδα πριν το συλλαλητήριο που οργανώνει στις 12 Νοέμβρη (6.30 μ.μ., πλατεία Κάνιγγος) η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, προετοιμάζοντας πολύμορφες κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στην εργασία, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς, τα ΒΑΕ κτλ., πρωτοστατώντας για την οργάνωση του κλάδου και κλιμακώνοντας τον αγώνα με την 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη. Ενώ από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία έχει καλέσει τα πρωτοβάθμια συνδικάτα να αναλάβουν την οργάνωση της δράσης στο χώρο ευθύνης τους.

Σ' αυτό το πλαίσιο το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προγραμματίζει Γενική Συνέλευση την Κυριακή 22 Νοέμβρη, στις 9 π.μ., στο θέατρο «Βεάκη» (Στουρνάρη 32), ενώ με ανακοίνωσή του για την αυριανή σύσκεψη τονίζει: «Η ανεργία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Το μεροκάματο χτυπιέται. Αυξάνεται η εντατικοποίηση της δουλειάς. Η υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα ο κατάλογος των εργοδοτικών εγκλημάτων να μεγαλώνει».

Την ίδια στιγμή επισημαίνει ότι «ο αγώνας για λαϊκή κατοικία, για αντιπλημμυρική προστασία, η αντισεισμική θωράκιση, η πραγματοποίηση έργων που θα καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες, σε αντίθετη κατεύθυνση με την κερδοσκοπική δράση των εργολάβων, είναι ο προσανατολισμός που μπορεί να απαντήσει στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Η πάλη για μέτρα που θα ανακουφίζουν από τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής συνδέεται και με τον προσανατολισμό της ικανοποίησης των αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας». «Μπροστά σε αυτή την κατάσταση χρειάζεται οργάνωση της πάλης όλων των εργαζομένων. Σε κατεύθυνση που θα φέρνει στο προσκήνιο την ικανοποίηση των αναγκών μας», τονίζει το Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ