Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Βρέχει» ... διόδια

Γρηγοριάδης Κώστας

Τα χαράτσια στην εθνική οδό πέφτουν πλέον σαν το χαλάζι! Αναστάτωση έχει δημιουργήσει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Πιερίας η πρόθεση του ιδιωτικού ομίλου που ανέλαβε το τμήμα «Ράχες Μαλιακού - Κλειδί», να κατασκευάσει και να λειτουργήσει σταθμό διοδίων στο Αιγίνιο.

Χτες επιτροπή φορέων της περιοχής συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υποδομών Γ. Μαγκριώτη και διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα πανάκριβα χαράτσια που θα αναγκαστούν οι κάτοικοι να πληρώνουν.

Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι «τα αυξημένα διόδια που πληρώνουν οι πολίτες από την άνοιξη του 2008 και τα οποία προβλέπεται να αυξηθούν ακόμη δύο φορές τους επόμενους 16 μήνες, με βάση τις Συμβάσεις Παραχώρησης, είναι πολλά και ακριβά», ενώ πρόσθεσε ότι: «Οι τοπικές και περιφερειακές οικονομίες και κοινωνίες καλούνται να πληρώσουν, εκτός από το κόστος κατασκευής και συντήρησης των έργων, και σημαντικούς έμμεσους φόρους προς το κράτος, που η προηγούμενη κυβέρνηση έχει ενσωματώσει μέσα στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων».

«Ξέχασε», βέβαια, να πει ότι τις συμβάσεις αυτές τις ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ, ενώ αρκέστηκε να επαναλάβει ότι «ως αντιπολίτευση είχαμε τονίσει πως όταν ο λαός μας αναδείξει κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευθούμε τις Συμβάσεις που κυρώθηκαν με νόμο στη Βουλή το 2007, για την κατασκευή πέντε αυτοκινητοδρόμων στη χώρα». Μια διαπραγμάτευση, βέβαια, που, ακόμη κι αν γίνει, δε θα καταργήσει τα διόδια. Το πολύ - πολύ να μειώσει κάπως ...τις μελλοντικές αυξήσεις!

Μόνη λύση η ένταση του αγώνα του λαού, στο πλάι του ΚΚΕ, για να καταργηθούν όλα τα διόδια και οι ληστρικές συμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ