Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Διαβουλεύσεις για τα οργανωτικά ζητήματα

Χαρτοπόλεμος σχεδίων και προτάσεων ανάμεσα στις τάσεις του ΣΥΝ, αλλά και τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην πανελλαδική συνδιάσκεψη

Στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που συγκαλείται στις 15 Νοέμβρη παρέπεμψε χτες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, τα τέσσερα κείμενα που συντάχθηκαν από τάσεις του ΣΥΝ με προτάσεις για την οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στα τέσσερα κείμενα, επικρατέστερο είναι αυτό που έχει επεξεργαστεί ο Α. Φλαμπουράρης, με βασικό άξονα να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ συμμαχία και να μη μετεξελιχθεί σε ενιαίο πολιτικό οργανισμό, όπως αιτούνται άλλες συνιστώσες του σχήματος. Για παρελκυστική τακτική του ΣΥΝ κάνουν λόγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζουν φόβους ότι η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στα τέλη Νοέμβρη θα είναι «μία από τα ίδια» και θα ανακυκλώσει τα διαπιστωμένα απ' όλους αδιέξοδα.

Εξάλλου άκαρπη απέβη και η προχτεσινή συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ στο όργανο επέμεινε στην πρόταση του ΣΥΝ να παραμείνει το σχήμα συμμαχία, αλλά απάντησε και στις αιτιάσεις για «πολιτικό επανακαθορισμό» του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενος τις κατακτημένες «σταθερές», «πολιτικές και θέσεις» με βάση τις οποίες δόθηκε και η εκλογική μάχη. Ο Α. Φλαμπουράρης διαφώνησε με σημεία του κειμένου που επεξεργάστηκαν οι Μπανιάς και Σαπουνάς και προειδοποίησε δε ότι όλα όσα είπε είναι «τα όρια» του ΣΥΝ.

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από εκπροσώπους των ανένταχτων όπως η Τ. Χριστοδουλοπούλου αλλά και ο Δ. Τσακνιάς, όπως ότι «η ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται βάζοντας όρια» και «δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει να διατηρήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην λανθασμένη λογική του αναγκαίου αφισοκολλητή». Αλλά και απ' τον Ν. Γαλάνη της ΚΟΕ, που έκανε λόγο για «βήμα πίσω» απ' τον ΣΥΝ, ενώ ο Α. Σαπουνάς επισήμανε ότι εκτός απ' το οργανωτικό, ο ΣΥΝ θέτει τώρα ζήτημα και για το πολιτικό σκέλος του προσχεδίου εισήγησης.

Κατόπιν αυτών, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον στη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ, η απόφαση της οποίας θα καθορίσει τις εξελίξεις μπροστά στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Στο μεταξύ, μετά τον Φ. Κουβέλη και ο Δ. Παπαδημούλης εκδηλώθηκε υπέρ της στήριξης του Κ. Παπούλια για την επανεκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Για «παράκαμψη» των συλλογικών διαδικασιών κάνουν λόγο άλλα στελέχη του ΣΥΝ, διαμαρτυρόμενα για τη «βιασύνη» ορισμένων να εκδηλωθούν υπέρ του Κ. Παπούλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ