Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «σούπα» της κοινωνικής συναίνεσης

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ «σοσιαλιστικό μάρκετινγκ»! Η κυβέρνηση κάνει «κοινωνική πολιτική», «αναδιανομή εισοδήματος» και δίνει έκτακτο «επίδομα αλληλεγγύης» (500 ευρώ) και μάλιστα ... με σπόνσορες!!!

«Τα φιλολαϊκά μέτρα της κυβέρνησης προσέφεραν οι 300 πλέον κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις»! Ετσι (όπως βλέπετε στην τηλεόραση για τις εκπομπές) θα μπορούσαν ωραιότατα να πλασαριστούν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας.

Μόνο που όπως ξέρουμε οι «κερδοφόρες επιχειρήσεις» δεν κάνουν ποτέ μα ποτέ δωρεές. Μονάχα επενδύσεις (γι' αυτό άλλωστε και είναι κερδοφόρες).

Και δεν είναι να το πολυψάχνει κανείς σε τι επενδύουν. Είναι προφανές: Σε μια πολιτική που τους προσέφερε κέρδη χτες (επί ΝΔ) και θα τους προσφέρει και αύριο (επί ΠΑΣΟΚ)!

Αφού τσέπωσαν τα λεφτά των αποθεματικών των Ταμείων και τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, αφού απαλλάχθηκαν από φόρους, 8ωρα και ασφαλιστικές εισφορές τώρα ...κάνουν το κομμάτι τους. «Πάρτε κι εσείς πτωχοί...»

Αλλωστε, έχουν τόσα να περιμένουν, όπως η πλήρης νομιμοποίηση και επέκταση της μερικής απασχόλησης, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας, επιδότηση εισφορών. Είναι να μη δώσουν «κατιτίς»;

Οσο για την κυβέρνηση ...πάλι γεφύρωσε το χάσμα μεταξύ των τάξεων κι έχει κάθε λόγο να καλεί τους «κοινωνικούς εταίρους» να καθίσουν σε τραπέζια διαλόγου, προκειμένου «να ξεπεραστούν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.».

Κι όλοι γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό, αφού τα αποτελέσματα τα διαπιστώσαμε στη σύμβαση που υπόγραψαν ΣΕΒ και ΓΣΕΕ.

Το ότι υπάρχουν πρόθυμα αυτιά και «έτοιμες», «σύγχρονες» και «υπεύθυνες» συνδικαλιστικές ηγεσίες για τέτοιες δουλειές είναι επίσης γνωστό και σύντομα θα το διαπιστώσουμε.


Γρηγοριάδης Κώστας

Χειμώνας ήρθε εν ολίγοις και ετοιμάζουν μεθοδικά τη «σούπα» της κοινωνικής συναίνεσης. Είναι μάλλον η καλύτερη ώρα να τους την χαλάσουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ